Pizza Night med hjemmelavet pizza

05.07.2016 af: Tine Kategori: Mad, Opskrifter

Hjemmelavet pizza IMG_8007 Hjemmelavet pizza

I lørdags havde vi lovet min søster og svoger at passe deres 2 unger mens de tog til fest. Jeg var godt nok ikke helt frisk efter vores champagneaften dagen førvores champagneaften dagen før, men heldigvis  var det en både børnevenlig og dagen-derpå venlig menu, jeg havde købt ind til. Nemlig hjemmelavede pizzaer!

Sofia og Anton har aldrig været super vilde med pizza, men det sidste halve år, er de faktisk begyndt at spørge efter det. Vi køber det sjældent hos pizzamanden. Vi laver oftest hjemmelavet pizza. Både fordi det smager bedre. Fordi det er let. Fordi vi selv kan bestemme fyldet. Og fordi det er hyggeligt.

Jeg har ikke en opskift, som jeg følger hver gang, da den lidt afhænger af hvilket mel, jeg har i huset, og hvor lang tid, jeg har til at lave dejen. Denne gang havde jeg kun hvidt hvedemel, og et par timer til at lade dejen hæve. Jeg endte med at bruge en opskrift fra Valdemarsro.dk, og pizzaerne blev super gode.

Jeg har dog ændret lidt i fremgangsmåden, da jeg synes pizzaerne bliver gode, hvis man lige giver bundene et par minutter i den varme ovn før fyldet puttes på. Det gør at tomatsaucen ikke gør bunden blød og smattet. Jeg kender godt tricket med at bage dem på en varm pizzasten eller en bageplade, men jeg synes det er så uhandy at stå med alle de varme ting, eller i det hele taget at få pizzaen (hel) over på bagepladen. Derfor forbager jeg bundene lidt, og kan så i ro og mag putte fyld på.

Tomatsaucen er også hjemmelavet, og er alle forberedelsern værd. Hjemmelavet smager så meget bedre end store-bought.

Opskrift på hjemmelavet pizza

4 voksenpizzaer + 6 børnepizzaer
50 g gær
5 dl lunkent vand
5-6 spsk olivenolie
2 tsk salt
1000 – 1200 g hvedemel
1 spsk olivenolie til skålen.

Opløs gæren i en skål med det lunkne vand. Kom 2 dl mel, olivenolie og salt i, lidt efter lidt tilsættes resten af melet under omrøring og det æltes sammen til en smidig dej. Ælt dejen på bordet i et par minutter. Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie.

Du må endelig ikke lade være med at bruge olie i dejen, for at spare på fedtet. Olien gør dejen smidig, nem at arbejde med, skorpen ekstra god og så er det altså også sundt.
Lad dejen hæve i 45 minutter til en time, gerne længere hvis du har tid. Derefter rulles dejen ud på bordet. Lad ovnen varme op til 250 grader, og bag bundene et par minutter. De skal kun lige have en lille bagt overflade. Tag bundene ud og put dit favoritfyld på. (Jeg bagte bundene et par timer før, så de kan sagtens laves på forhånd.)
Kom pizzaen på pladen, fyld dit favoritfyld på og bag i ca 10 minutter, eller til bunden er sprød.

Hjemmelavet tomatsauce

1 kg tomater
1 løg
1 håndfuld blandet basilikum og/eller oregano
1 skvæt rødvin (kan udelades)
Salt/peber
Sukker
Smør/olie til stegning

Snit løget fint og lad det sautere i lidt smør eller olie. Hak tomaterne og kom ved. Jeg skærer altid knoppen fra, da den kan være lidt træls. Nogle hiver skindet af tomaterne, men det er mit liv altså for kort til;-). Lad tomaterne stege med et par minutter. Tilsæt rødvin, og lad saucem simre i alle de timer, du har tid til. Den bliver bare bedre og bedre, og tykkere og tykkere. Min fik 2-3 timer. Sluk varmen og tlsæt de finthakkede krydderurter, og krydr med salt og peber.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Kategorier