LCHF Snickers

14.09.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

lchf_snickers_lowcarbhighfat_thespacebetween

Jeg er egentlig på streng kostplan i forbindelse med mit bootcamp forløb hos Karina B. Men jeg har altså svært ved at holde mig fra de søde sager. Jeg er simpelthen så sliksulten om aftenen, at jeg nærmest ripper skabene for ungernes slik! Så nu må jeg igen i gang med at lave nogle sunde(re) alternativer til lakridspiberne. Lakrids er helt klart min store last. Men jeg kan også godt li’ chokolade. Mælkechokolade siger mig ikke så meget. Men god mørk chokolade elsker jeg. Og så elsker jeg nødder. Så det er blevet til en omgang LCHF snickers.

Man skal dog ikke bare guffe løs af de små lækkerheder. For der er masser af kalorier i dem. Men 1 stykke en gang i mellem skader ikke;-)

Disse LCHF snickers ser ikke ud til at være med mørk chokolade. Men det er de altså. Det må være lyset der snyder lidt. Den mørke chokolade køber jeg oftest i Rema eller Netto, da de har gode varianter med højt kakaoindhold. Nogle varianter kan godt være ret bitre, så det er bare med at finde ens favorit inden man køber sig fattig i det.

LCHF snickers er ufatteligt lette at lave. Hak. Bland sammen. Overtræk med chokolade. Vupti dupti. Ingredienserne kan fås de fleste steder. Sukrin Gold er nok det mest besværlige. Men så brug kokossukker. Det kan fås i de fleste supermarkeder nu. Det samme gælder kokosolien. Jeg bruger begge varianter fra Urtekram, og købet det faktisk i Søstrene Grene. Her koster det nærmest ingenting. Det samme gælder peanutbutteren. Det er også Urtekram fra Søstrene Grene.

LCHF Snickers, ca. 15 stk.

Ingredienser
1 dl saltede peanuts
1 dl usaltede nødder (jeg brugte cashew nødder)
200 g crunchy peanutbutter uden tilsat sukker
25 g smør
2 tsk. Sukrin Gold (eller kokossukker)
1 knsp. vaniljepulver
200 g mørk chokolade 70-85 %
1 spsk. kokosolie

Fremgangsmåde – sådan laver du LCHF snickers
Start med at hakke nødderne groft. Smelt peanutbutter i en kasserolle, tilsæt smør, de hakkede nødder, Sukrin Gold og vanilje, og bland det godt sammen.

Beklæd en sandkageform med husholdningsfilm, kom blandingen i formen (eller put den i små muffinsforme, som jeg gjorde) og sæt den på frost i cirka 2 timer, eller til den er fast nok til at skære i.

Skær den frosne masse i ønskede stykker. Smelt chokoladen i vandbad sammen med kokosolien. Dyp forsigtigt stykkerne i den smeltede chokolade ved hjælp af to gafler. Læg dem efterhånden på et fad med bagepapir, og lad dem afkøle i køleskabet inden servering.

Opbevar dem i køleskabet, eller i fryseren. Jeg havde mine i fryseren, og det var nærmest som at spise en lille snickers is hver gang. Ikke dårligt!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier