På røven i Nakskov #2

11.09.2016 af: Tine Kategori: Lolland, Snik snak

image image image image image image image

Jeg kommer fra Nakskov. Jeg er født og opvokset i Nakskov. Jeg boede i byen de første 19 år af mit liv. Mine forældre bor dér stadig. Ergo, jeg har et tæt forhold til Nakskov. Jeg har derfor fulgt udsendelserne på TV2 om På Røven i Nakskov tæt. Sidste år var jeg rasende, da byen blev udstillet som et tilflugtssted for de lavere stillede i samfundet. Som en by uden muligheder. På trods af at de medvirkende faktisk gjorde alt for at forbedre deres liv. I mine øjne var programtitlen ikke passende. Den er dog også ændret denne sæson! For nu hedder programmet På Røven i Nakskov: Stadig på røven? Og der er vel en god grund til at det nu er udformet som et spørgsmål. For er de medvirkende virkelig på røven?

Ingen af dem har ganske vidst ikke særligt mange penge at gøre godt med. Men for mig virker det som om at alle de medvirkende virkelig prøver at forbedre deres liv. At jeg så ikke er enig i at Ib mener at en afrikansk kone er vejen frem, det er jo bare min holdning. Men man må sige at han har forbedret sine (bolig)forhold noget siden vi mødte ham og sønnen Nicolai første gang. Dengang boede de i en bolig uegnet til mennesker, og de fyrede op med sprit. Spritflaskerne hobede sig op i hjørnet, og soden løb ned af væggene. Men nu er det mere ordnede forhold, og Ib har endda sørget for at Nicolai kom videre efter folkeskolen.

Jeg tager by the way hatten af for Nicolai. Han ser ud til at have brudt med den sociale arv, og har fået et job hos DFDS efter bestået Søfartsskole. Det er sgu da mega cool af en knægt, der er vokset op under de vilkår, vi seere er blevet indviet i. Mobning i folkeskolen, en far der er glad for bajere, og et hjem, der ikke ligner de fleste andres. Jeg håber virkelig at den knægt holder ved. Det har han fortjent!

Jeg er glad for at udsendelserne denne gang valgte at fokusere mere på hvordan nakskovitterne prøvede at komme videre i deres liv. Det giver da et lidt mere positivt billede af Nakskov og Lolland end sidste gang, vi fulgte med via skærmen. Og Lolland er altså skøn! Jeg har netop kommet hjem fra en weekend hos mine forældre, og hvis I aldrig har været dér, så kan jeg kun anbefale det.

Prøv lige at se alle de skønne billeder. Det er da idyl for alle pengene. Alle billederne er fra Lolland, og fotografen er min mor:-)

Har I nogensinde været på Lolland, og har I fulgt med i udsendelserne?

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier