Juleknas uden tilsat sukker

18.11.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter


Jeg er ved at afprøve en masse opskrifter på juleknas uden tilsat sukker. Denne er en tilpasning af en Michelle Kristensens opskrifter på hendes website. Hun kalder dem MK Snickers og tilsætter også rosiner. Jeg er dog ikke fan af rosiner og har dermed erstattet dem med (flere) dadler.

Jeg er egentlig heller ikke fan af dadler, og var meget spændt på denne opskrift. Men lad mig slå fast med det samme, at det er meget svært – næsten umuligt – at smage dadlerne. Jeg er faktisk kæmpe fan af de fantastiske stykker knas, som man får ud af opskriften. De skal helt sikkert laves igen i december til julehyggen med familie og venner. De bliver min juleknas uden tilsat sukker.

De er ikke uden sukker, for der er jo frugtsukker i dadlerne. Og er der mon også sukker i den mørke chokolade? Men de er i hvert fald sundere end det meste andet juleslik, som jeg ellers ikke ville kunne holde fingrene fra.

Juleknas uden tilsat sukker

INGREDIENSER

Bund:

125 g mandler

4-6 friske dadler

“Karamel”:

8 friske dadler

1 spsk kokosolie

1 spsk kogende vand

1 drys vaniljepulver

Topping:
1 håndfuld saltede peanut

100 g mørk chokolade, min. 70%

Fremgangsmåde

Kør mandlerne til en fin konsistens i ca 1 min. i en minihakker eller lignende. Sæt mandlerne til side, og kør dadlerne til en ensartet masse. Tilsæt mandlerne igen, og kør dem sammen til en ensartet masse. Rul massen ud mellem 2 stykker bagepapir, og rul det ud i en firkant med 1 cm tykkelse. Det passer med en brødform.

Kør dadler, kokosolie, vanilje og vand sammen til det har en ensartet karamelagtig masse. Smør ‘karamellen’  ud over bunden og drys med hakkede peanuts, og smeltet chokolade.
Lad massen køle af, og skær den ud i passende stykker. Skal opbevares på køl. Kan sagtens fryses. Jeg har mine liggende i fryseren. Så kan jeg tage et stykke når jeg trænger;-)

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier