Opskrifter på julekonfekt

16.12.2016 af: Tine Kategori: Opskrifter

Jeg elsker at lave julekonfekt. Jeg synes det er så hyggeligt at stå og rulle kugler, hakke mandler og betrække med chokolade. Jeg skifter lidt mellem hvilke opskrifter på julekonfekt, jeg laver, men jeg har da nogle favoritter. Jeg er meget glad for marcipan med chokolade, så det er der mest af. Min mand elsker – som i virkelig elsker – nougat. Så det har jeg selvfølgelig også med. Ungerne er nok også mest til marcipan og chokolade, så jeg tænker at vi lavet et stort marcipanbrød til dem. Eller måske stikker nogle små hjerter ud med deres bageforme, og betrækker dem med chokolade, når vi skal lave konfekt i denne weekend.

Jeg har også eksperimenteret med konfekt uden sukker. Jeg ved ikke om jeg vil kalde det julekonfekt, men det kan sagtens spises i stedet for den rigtige julekonfekt. Jeg har både en opskrift på LCHF snickers og en på juleknas uden sukker

baileyskugler_opskrift_julekonfekt

Baileyskugler, 18 kugler

Ingredienser
200 g marcipan
Ca. ½ dl Baileys (Baileys kan erstattes med kakao eller appelsinjuice, hvis man ikke vil bruge alkohol)
5-8 spsk. kakaopulver

Fremgangsmåde
Ælt 200 g marcipan og Baileys sammen. Smag evt. til med mere Baileys;-). Tril til ca. 18 kugler og vend dem i smeltet mørk chokolade. Tril kuglerne i kakaopulver, mens de endnu er fugtige.

Mozartkugler

Ingredienser
1 pakke marcipan
1 pakke nougat
Chokolade til overtræk

Fremgangsmåde
Skær en skive marcipan, og sæt et lille stykke nougat på og rul det til en kugle. Overtræk med et tyndt lag smeltet mørk chokolade. Jeg laver også altid nogle kugler uden nougat, da ikke alle kan li´ dette. Jeg har pyntet med dem uden nougat med hvid chokolade, så man kan kende forskel.

troefler_opskrift_julekonfekt

Luksustrøfler, ca. 20 stk

Ingredienser
200 g nougat
100 g mørk chokolade
50 g smør

Fremgangsmåde
Nougat og mørk chokolade smeltes, og røres sammen med 50 g smør. Trøffelmassen fordeles i papirkapsler og pyntes med fx chokolade knapper, mandler eller hele, ristede hasselnødder.
Sæt trøflerne i køleskabet indtil de er stivnet.

Har I nogle gode opskrifter på julekonfekt?

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier