Grønkålssalat med citronsyltede rødløg og ovnbagt persillerod

04.01.2015 af: Tine Kategori: Mad

IMG_6021.JPG

IMG_6025.JPG

Flere har spurgt om jeg ikke vil dele nogle af de ting, jeg spiser. Det vil jeg selvfølgelig gerne. Som resultat af at vi modtager low carb kassen fra Aarstiderne, så spiser vi mange spændende og nye ting. Den anden dag var det ovnbagt butternutsquash. Det smagte sindssygt godt!
Min favorit ind til videre er dog en grønkålssalat med citronsyltede rødløg og ovnbagt persillerod. Den består af både rå og svitset grønkål, bløde søde og syrlige rødløg samt persillerod med hvidløg bagt i ovnen. De elementer giver en helt speciel kombinationen af sprødt, blødt, sødt, syrligt og stærkt.

Man tager en pose grønkål og ribber dem fra stænglen. Halvdelen skal bruges rå og den anden halvdel svitses kort på panden. En persillerod skæres i tern og bages med hvidløg og olivenolie i ovnen i 20-30 minutter. Et rødløg skæres i skiver og det presses citronsaft over. Lad det trække mindst en time. Alle elementerne blandes sammen. Mums!

Jeg valgte at servere denne salat til 1. juledag for at have lidt sunde ting på julebordet, og jeg tror også at den vil blive brugt her i januar. Grønkål er billigt for tiden, så den er billig at lave. Og så er den jo sund og nærende.

Jeg har forresten trukket vinderen af den sidste give-away. Det blev Cille.

Print Friendly, PDF & Email

10 thoughts on “Grønkålssalat med citronsyltede rødløg og ovnbagt persillerod

 1. Lækkert. Jeg har faktisk grønkål i vores egen have efter at jeg blev helt vild med det sidste vinter. Og så skal vi til at have Low carb kassen fra Årstiderne, efter inspiration fra dig. Det er dejligt med nye input til maden :o)

  //B

  • I blive så glade for kassen! Det er lidt dyrt, men det er pengene værd.

   Det kunne være jeg skulle så grønkål i haven?! Det passer vel nærmest sig selv?

   • Ja det gør det. MEN sørg lige for at dække det til med net. Sommerfuglelarver (eller nogle andre larver, kan ikke huske dem lige nu) elsker åbenbart grønkål. I løbet af en dag havde de ædt AL mit grønkål og jeg kunne så vente til efteråret hvor det fik ro til at gro frem igen, da det var for koldt til de insekter. Det er bla fordi vi ikke vil sprøjte det og har jeg ladet mig fortælle fordi vi har en rapsmark i nærheden. (Vi bor på landet). Men ellers er det nemt. Jeg har det i højbede og købte bare frøene over nettet. I år vil jeg have endnu mere. Og købe net til at dække over. Ja ja man skal jo drage sig sine egne erfaringer med jordbrug. (Jeg er halvt uddannet agronom, men ved INTET om planter. Det er dyrene, som er min interesse).

    //B

     • Det bliver du glad for! Jeg såede vores i foråret, da der ikke var mere nattefrost. Men det kan stå hele vinteren. Selve planten kan tilsyneladende godt tåle frost.

  • De er nemlig ski**e pæne. Jeg har faktisk ikke lavet syltede rødløg før, men det er jo easy peasy. Jeg lavede dem et døgn i forvejen, og det blev de kun bedre af!

 2. Pingback: Rå grønkålssalat med citronsyltede rødløg, ost & valnødder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier