Rå grønkålssalat med citronsyltede rødløg, ost & valnødder

15.12.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

Grønlålssalat_lchf_thespacebetween
Sidste år smed jeg en opskrift på en grønkålssalat fra Aarstiderne med persillerod. Den har vi faktisk ikke lavet i år, men vi har den seneste uge spist rigtigt meget grønkål. I søndags fik vi denne salat til en rest hamburgerryg, og de sidste 2 dage har jeg spist den helt plain samme med chili con carne. Grønkål gør sig rigtigt godt i salater, men hvis man ikke er til det, så kan jeg varmt anbefale at gå på opdagelse blandt en masse andre lækre salater. Her i vintermånederne holder jeg ekstra meget af sprøde salater, for jeg synes faktisk det passer fint til det tunge simremad. Det giver et fint modspil.

Man kan købe grønkål som er vasket og snittet, så det er faktisk super nemt at gå til. Jeg gav vist 18 kr. for en pose med 350 g i Rema1000, og den har altså kunne holde et par dage hos os. Jeg skal dog også lige sige at ungerne ikke har spist det, så det er altså kun til 2 voksne.
Min mand var lidt skeptisk over for salaten, men han endte med at trække sine ord i sig, og sagde at det var det bedste grønkål, jeg havde serveret til dato;-). Hvis man ikke er til rå grønkål, så kan det med fordel svitses på en varm pande et par minutter.

Grønkålssalat med citronsyltede rødløg, ost & valnødder, 2 voksne

Ingredienser
Ca. 175 g fintsnittet grønkål
1 rødløg
Saften fra 1 citron
½ blokost
1 håndfuld valnødder
2 spsk. olie

Fremgangsmåde
Skær løget i skiver, og læg det i blød i saften fra ½ citron. Jeg gør det nogle timer før eller morgenen, men det kan sagtens gøres kort før aftensmad. Så når løgene bare ikke at blive så søde.
Anret grønkålen med ost i tern samt hakkede valnødder. Bland en dressing sammen af 2 spsk. olie, 1 spsk. citronsaft samt salt og peber. Hæld den over lige inden servering.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier