Lækker blomkålspizza

09.01.2015 af: Tine Kategori: Mad, Vægttab

En af de først dage efter nytår lavede jeg blomkålspizza til hele familien. Både fordi peperoni og smeltet ost smager godt, men også fordi jeg fik en OBH foodprocessor i julegave:-). Og den skulle altså lige testes.

Pizzaen smager fantastisk og med de ingredienser, vi havde valgt, så kunne man ikke smage nogen kålsmag. Faktisk er jeg ikke sikker på at en uindviet ville have opfattet at det ikke var en helt almindelig pizza. Eneste forskel er at bunden ikke hæver, og ikke er lige så sprød. I hver fald ikke inde i midten. Den er ikke vandet, men bare blød. Dog vil jeg næste gang prøve at bage bunden lidt mere, og måske en varm bageplade eller en pizzasten kunne gøre den endnu sprødere?! Mine unger spiste pizzaen uden at vide at den var lavet med blomkål, så den er også børnevenlig. Pga. blødheden kan man ikke lige stikke det et slice, men det gik fint med små hapsere.

Opskriften er meget simpel og fyldet er selvfølgelig efter behag. Vi brugte hakkede tomater, peperoni, skinke, peberfrugt, frisk mozzarella og revet mozzarella. Og så toppede jeg med brøndkarse, da den kom ud af ovnen.

1 stor blomkålspizza i bradepandestørrelse
Ingredienser:
1 blomkål
2 æg
1 håndfuld revet ost
2 spsk Fiber Husk
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Blomkålshovedet rives fint i en foodprocessor eller på et ganske almindeligt rivejern (de mindste huller). De andre ingredienser blandes i og det røres sammen. “Dejen” smøres ud på en bageplade med bagepapir. Jeg brugte en dejskraber til at glatte den lidt. Bunden bages i ovnen i 12-15 minutter ved 250 grader varmluft.

Bunden tages ud og fyldet puttes på. Den bages færdig i ovnen til osten er smeltet.

4b72afdc-0d1c-41af-83e0-dea8bb130b33

 

9193567c-902b-41c3-834c-cd3fff7de893592c2aa1-4dbb-49c1-aa25-044beaa554eb

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Lækker blomkålspizza

    • Det smager også bare godt. I går lavede jeg “pizza” med bund af omelet. Det var også godt, og tager en del mindre tid end blomkålspizza.

  1. Pingback: Grøntsagsris

  2. Pingback: Pizza med bund af spidskål

  3. Pingback: 10 lækre og lette LCHF opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier