Kylling i stegeso

05.06.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Vægttab

Gider I egentlig høre om min mad? Der er godt nok flere der har efterspurgt eksempler på min mad, men jeg ved ikke om jeg er på rette spor? Min mad er jo sådan lidt blandet, da vi ikke lever efter en bestemt kostretning. Vi skeler meget til LCHF, da man her netop undgår pasta, ris, kartofler og brød. Madvarer som jeg har fundet ud af, at jeg har det meget bedre uden. Og som jeg ved at udelade har tabt 15 kg uden egentlig at gøre ret meget andet. Men vi er jo egentlig bare en helt almindelig dansk børnefamilie, og det afspejler sig jo i vores mad!

Faktisk skulle denne kylling have været lavet på grillen, men vejret drillede den dag, og jeg endte med at putte den i en stegeso i ovnen. Kyllingen får en helt anden smag og saft af at blive lavet i en stegeso. Jeg putter gerne alverdens krydderier under skindet sammen med smør. Det siver igennem hele kyllingen, og gør den meget velsmagende og saftig. Dog ville opskriften stadig egne sig godt til grillen. Her ville jeg bare ligge kyllingen i et fad, og så give den tilsvarende tid under lukket låg på enten kugle- eller gasgrillen.

Grøntsagerne er valgt ud fra, hvad vi havde i køleskabet, men her er det kun fantasien, der sætter grænser. Man kunne jo også putte kartofler i. I sær de nye danske kartofler ville gøre sig godt lige nu;-)

Kylling i stegeso med rodfrugter

Ingredienser
En hel kylling
50 g smør
Krydderurter, jeg brugte en håndfuld frisk bredbladet persille, men alt kan bruges
Skal fra ½ revet citron
Salt og peber
2 gulerødder
2 rødbeder
2 løg
1 persillerod eller pastinak

Tag smørret ud af køleskabet og bland det med de ønskede urter og det revne citron. Put smørret under skindet på kyllingen. Lad gerne noget ligge oven på også.
Rodfrugter og løg skrælles og skæres i passende størrelser. Grøntsagerne danner bund for kyllingen, og vil derfor suge noget af saften fra kyllingen. Man kan eventuelt hælde lidt væske (vand, hvidvin eller fløde) ved efter 45 minutter, men jeg synes ikke det behøver. Giv kyllingen 60 minutter ved 180 grader varmluft. Tag låget af og giv det 10 minutter mere, så skindet bliver helt sprødt.

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Kylling i stegeso

  1. Pingback: Osso Buco med mos af butternut squash & parmesan (LCHF)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier