Madplan #3

08.07.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Madplaner, Opskrifter

Jeg synes det er svært med mad om sommeren. I sær i den varme, vi lige har haft. Jeg har ikke lyst til det helt store, men alligevel er lysten til at grille dér. Der er bare noget med at sidde ude og spise sin mad, mens man hører den syde i baggrunden.  Både hamburgerryg og cheddarbruger kan med fordel laves på grillen, mens de andre rette er forholdsvis “lette retter”. Altså nogle, som jeg godt kan holde ud at spise selvom temperaturen overstiger 25 grader. Egentlig kunne jeg leve af koldskål med frisk frugt hele sommeren, men det er vist ikke særligt nærende, så jeg prøver virkelig at tænke lidt alternativt mht. maden.

Torsdag: Kylling marineret i peanutbutter, soja og hvidløg med wokgrønt

Fredag: Spinatruller med laks

Lørdag: Glaseret hamburgerryg med syrlig spidskålsalat

Søndag: Cheddarburger med squashfritter

Mandag: Blomkålsrisotto med sprøde ostebrød

Tirsdag: Limekylling

Onsdag: Fiskefilet med smørdampede grøntsager og hjemmelavet Thousand Islands dressing
Fiskefileten er købt hos en fiskemand, og er således paneret i både rasp og mel. Men en gang i mellem kan man vel godt se bort fra det?!;-)
De smørstegte grøntsager er en god måde at få grønt på. Man kan sagtens blive mæt af dem, hvis man vælger nogle grove grøntsager. Jeg plejer at lade 25-50 g smør gyldne i en pande, og lader så alle grøntsagerne sautere heri til de stadig er dejligt sprøde.
Den hjemmelavede Thousand Island dressing røres sammen af 100 g mayo, 1½ dl creme fraiche, 1 fed hvidløg, 2 spsk. tomatpuré, 2 tsk. Tabasco, 1 tsk. paprika, 1 spsk. citronsaft, salt og peber.

Husk at du kan se meget mere til mig, mine børn og min mad på @tinesthespacebetween

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier