LCHF tærte med bacon og porrer

03.08.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

LCHF tærte

Denne opskrift har jeg nok haft i 15 år. Den er fra dengang Anne Larsen havde et madprogram i TV. Husker I hende? Hende der levede efter max 30% fedt reglen. Jeg så alle programmerne dengang, og investerede også i en af hendes kogebøger. Den har fulgt mig lige siden, og en af de opskrifter, jeg har lavet allermest, er denne super lækre tærte uden bund. Ingen tvivl om at mørdejsbund smager godt, men det er ikke det sundeste og så kræver det lidt tilberedning. Denne tærte kan laves ret hurtigt, og jeg synes ikke at den manglende bund gør noget. Så længe man har masser af lækkert fyld, så den ikke bliver vandet eller snasket. Opskriften viser sig faktisk at være ret LCHF venlig, så jeg kalder den en LCHF tærte:-)

Vi spiser tærten tærten sammen med et stykke kylling eller bare en sprød salat. Det kommer lidt an på humør eller sult. Alternativt kan man putte stegte kyllingestykker direkte i tærten.

LCHF tærte med bacon og porrer

Ingredienser
3 fintsnittede porrer
1 pakke bacon i tern
2 æg
1 æggehvide
3 spsk. creme fraiche
150 g revet ost

Fremgangsmåde
Steg bacon sprødt og sauter porrerne med til sidst.
Bland æg, creme fraiche og ost godt.
Læg bacon og porrer i en tærteform og kom ægge-ostemassen over. Bag ved 190 grader i 30-40 minutter.

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “LCHF tærte med bacon og porrer

  1. jeg laver en variant med den, bare med skinkestrimler og pasta. Nu spiser jeg bare ikke så meget pasta mere, så måske jeg skulle prøve din opskrift

    • Ja, skinkestrimler kan selvfølgelig også bruges. Kød i tærten giver en lidt større mæthedsfornemmelse. Dog kan jeg godt have dage, hvor jeg bare skal have lidt let aftensmad.

  2. Pingback: 10 lækre og lette LCHF opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier