Før & efter billeder – 16 kg til forskel

26.08.2015 af: Tine Kategori: Motion, Snik snak, Vægttab

Før-billederne er taget juli 2014, mens efter-billederne er fra sidste uge, august 2015

Den anden aften gik jeg tilbage i tiden på min egen blog. Her faldt jeg over en masse billeder fra sidste sommer. Jeg blev faktisk ret overrasket over at jeg havde været så stor! Sådan så jeg slet ikke mig selv. Jeg var selvfølgelig ikke i tvivl om at jeg var for tyk, men jeg synes ikke det var så slemt. Men det kan jeg jo godt se på billederne at det var. Mit ansigt er jo kuglerundt, og når jeg står her 15-16 kg senere og stadig ikke er normalvægtig ifølge BMI, så må der jo have været alt for meget sul på sidebenene.

Da jeg tog beslutningen om at ændre retning for lidt over 1 år siden, var det faktisk for at blive sund! I mit tilfælde involverede det et vægttab, men min motivation for livsstilsændringen var faktisk at blive et sundt forbillede for mine børn. Og her spiller vægten jo en kæmpe rolle, når man er overvægtig, så derfor gik jeg benhårdt efter et vægttab. Jeg kæmpede min r*v ud af bukserne de første 3 måneder. Jeg var meget striks med maden (ingen brød, pasta, ris, kartofler, sukker osv. + ingen slik og sukkersodavand), og trådte ikke ved siden af mange gange. Det gav pote, og efter 3 måneder med ren kostændring, havde jeg tabt de første 10 kg. Herefter gik det lidt langsommere, og jeg har på nuværende tidspunkt rundet 15-16 kg’s vægttab. Vægten har dermed ikke rykket sig så meget det sidste halve år, men der er sket ret meget med min krop og ansigt. Fedt er omdannet til muskler, og jeg er blevet mere fast i kødet;-). Faktisk har overraskende mange kommenteret på mit vægttab hen over sommeren. Ret spøjst da vægten har været stabil det sidste halve år, men ret fedt da det må betyde at krop og ansigt har ændret sig alligevel.

Siden februar er der blevet koblet en masse motion på. Jeg har i hele perioden gået til kvinde cross, men jeg skruede op for niveauet og begyndte at løbe også. I starten hadede jeg det som pesten. Jeg kunne jo ikke en gang løbe 2 km. Men jeg holdt ved. Og der var faktisk hurtigt fremgang. Nu løber jeg 10 km, og elsker det! Jeg har en “hemmelig” drøm om at gennemføre et halvmarathon, så det arbejder jeg videre på hen over efteråret og vinteren. For mig hjælper det at have et mål. Det er med til at holde min motivation oppe.

Har jeg så nået mit mål? Jeg føler mig i hvert fald sund. Min krop har det bedre efter at være sluppet af med noget af vægten. Mit humør er bedre. Min hud er pænere. Jeg sover bedre. Jeg har mere overskud. Jeg er gladere. Så ja, jeg har opnået meget af det, jeg håbede på. Vægten er dog ikke i normalzonen, og derfor kæmper jeg stille og roligt videre. Jeg er ikke længere så striks med hvad, jeg putter i munden. Jeg kan sagtens spise slik osv., for det vil jeg have plads til i mit liv. Det er nemlig også vigtigt for mig at give mine børn den opfattelse at man godt kan være sund, men samtidig nyde nogle af de søde ting. Så længe man dyrker lidt motion og passer på sig selv og sin vægt. Det er for mig at være et sundt forbillede!

Jeg postede et lignende billede på instagram @tinethespacebetween i går aftes, og blev spurgt om min vægt. Det er for mig et meget personligt spørgsmål, og jeg har før været i tvivl om jeg skulle offentliggøre den. Men jeg er egentlig stolt af, hvor jeg er nået til. Jeg er IKKE stolt af, hvor jeg var, men jeg er pisse stolt af det, jeg har formået. Dog med det håb at vægten kommer lige under de 70 kg. Jeg vejer pt. 74 kg og er 165 cm høj. Mit BMI er derfor lige over 27. Min tidligere kostvejleder har dog sagt at jeg ikke skal gå så meget op i BMI, da jeg er en meget muskulær kropstype, og derfor har muskler, der vejer godt til. Men jeg prøver alligevel at se om ikke vægten automatisk falder lidt mere. Ellers er jeg meget tilfreds med dér, hvor jeg er i dag! Og ikke mindst – stolt af mig selv!

Print Friendly

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

2 thoughts on “Før & efter billeder – 16 kg til forskel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Følg via bloglovin

Follow

Følg via email

Follow

@tinethespacebetween

Kategorier