Kylling på bund af cremet savoykål (LCHF)

18.08.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

I sidste uge var vi så heldige at få en masse grøntsager fra en af de søde pædagoger i Sofias børnehave. Han havde fortalt at hans urtehave gav så meget for tiden at han gav meget af det til gederne. De kunne simpelthen ikke nå at spise det. Imens kunne jeg fortælle hvor meget grønt vi fortærede om ugen. Så dagen efter havde han en hel kasse fyldt med savoykål og gule squash med til mig. Squash bruger vi meget af, men savoykål tror jeg aldrig, jeg har købt. Så jeg måtte lige vende en masse retter i hovedet for at finde ud af, hvad det egentlig kunne bruges til.

En af vores hofretter herhjemme er kylling på cremet porrebund. Faktisk var det den ret, manden serverede for mig, da jeg spiste hos ham for allerførste gang. Og den var vi så holdt ved. Både fordi det smager godt, men også fordi det er let at lave. Og så er retten børnevenlig. Mine børn kan i hvert fald godt lide den cremede sovs sammen med ris.

Her har jeg skiftet porrerne ud med savoykål. Jeg spiste retten uden ris, og blev fint mæt, men man kan selvfølgelig altid lave en gang grøntsagsris til.

Kylling på cremet bund af savoykål, 2 voksne og 2 børn

Ingredienser
600 g kyllingefileter
1 savoykål
1 spsk. smør
2 dl piskefløde
1 stor håndfuld revet parmesan
Salt og peber

Fremgangsmåde
Snit savoykålen i tynde strimler. Opvarm smøren på panden og svits kålen heri. Det skal falde lidt sammen med stadig have bid. Jeg gav det vel 3-4 minutter ved høj varme. Hæld fløden i panden og lad simre et par minutter. Hæld kål og flødesauce i et ovnfast fad. Skær kyllingen i passende stykker og løg dem oven på kålen. Krydr med salt og peber. Drys revet parmesan over kyllingen, og gratinér det i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader til kyllingen er færdig og osten er gylden.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier