LCHF Morgenmad & Mellemmåltider

19.08.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

En af mine søde læsere, Mette, spurgte for noget tid siden, om jeg ikke kunne komme med inspiration til morgenmaden. Og det vil jeg meget gerne. Jeg har faktisk brygget på sådan et indlæg længe, men har bare ikke fået taget mig sammen til at færdiggøre det.

Til hverdag spiser jeg skyr med mandler og en smule honning på toppen. Her i sommermånederne kan jeg godt finde på at smide lidt frisk frugt på også, men det er kun en luksus. Jeg lavede fx rabarberkompot med Sukrin Melis og rabarber fra haven, og den brugte jeg en skefuld af hver morgen, da den stod i køleskabet. Og ellers er jeg svært glad for friske jordbær og hindbær.

I weekenden skifter jeg lidt mellem bananpandekager og æg(/bacon). Jeg veksler lidt mellem spejlæg eller blødkogte æg. Det afhænger lidt af hvilket humør, jeg er i, og hvor meget tid jeg har. Det er lettest lige at smide et æg på panden. Det er jo klar til at spise 2 minutter efter. Bananpandekagerne kan sagtens spises uden tilbehør, men jeg synes det er dejligt med en klat skyr eller endnu bedre – en klat flødeskum ovenpå.

Da jeg gik i gang med den LCHF inspirerede kost spiste jeg chiagrød med kokosmælk og hindbær. Jeg rørte en stor portion sammen, og så havde jeg til et par dage. Jeg synes dog at chiafrøene har en sjov konsistens, og det føles nærmest som at spise små vandkugler, som popper i munden! Derfor gik jeg over til skyr.

Jeg har enkelte gange tyet til en helt simpel morgenmad – ostemadder (flødehavarti). Det er typisk når der ikke er noget i køleskabet. Ost har vi altid til ungernes madpakker:-). Jeg spiser osten oven på en peberfrugt eller på en fiberkiks. Fiberkiksene er vist ikke 100% LCHF, men de er kulhydratfattige og rige på kostfibre, så de kan sagtens bruges. Jeg køber dem i Føtex og Bilka, og de er faktisk ikke så dyre. De koster under 15 kr. for en pakke med omkring 15-20 stk.

I starten bagte jeg mange “boller”, men det er jeg gået væk fra. Jeg mangler det ikke i min hverdag mere. Hvor en søndagsmorgenmad førhen bestod af lune rundstykker med smør, så er det nu blødkogte æg og bacon, der står på menuen.

Alt ovenstående er billeder af min morgenmad, men jeg bruger også mange af retterne som mellemmåltider. Især bananpandekagerne er super gode at spise en eller to af i løbet af dagen. Og de går også fint som en aftensnack på de dage, hvor sulten er lidt større. Her kan man jo give den gas med en god klat flødeskum, hakket mørk chokolade og lidt frugt;-). Så har man faktisk også en udmærket dessert.

Print Friendly

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Følg via bloglovin

Follow

Følg via email

Follow

@tinethespacebetween

Kategorier