Madlavning i hverdagen

17.08.2015 af: Tine Kategori: Mad, Snik snak

Jeg eeelsker faktisk at lave mad. Hvis jeg skulle vælge ny karriere, så var det nok blevet noget med madlavning eller kost som hovedfokus. Konditor, økonoma, kostvejleder, diætist. Mulighederne er mange! Jeg skal dog ærligt indrømme at det i hverdagen kan være svært at få tid til madlavning, men jeg prøver virkelig at servere hjemmelavet mad hver dag. Dog gør vi for tiden brug af måltidskasser hver anden uge, da min mand i en længere periode har haft virkelig meget overarbejde. Det var blevet en stressfaktor at handle ind og lave mad, når jeg stod alene med ungerne flere eftermiddage og aftener om ugen. Så vi besluttede at få leveret en kasse med 4 måltider hver anden mandag. Nogle af måltiderne fryser vi ned, og så har vi altid noget i fryseren, når tiden er knap. Det giver lidt ro at vide at vi altid har noget godt og nærende i fryseren. Vi er ikke den familie, der bestiller take away, spiser rugbrød til aftensmad eller synes at opvarmede ting fra fryseboksen i supermarkedet er gode, så det var ikke en mulighed for os. Vi har i stedet prioriteret vores penge på at få måltidskassen hver anden uge. På den måde ved jeg nemlig at det ikke går for meget ud over den måde, jeg gerne vil leve på. Ikke at det tager meget mere tid at skrælle en gulerod eller smøre en rugbrødsmad end at hælde en pose pomfritter ud af posen, men når man er stresset kan det godt være svært at tænke i varieret kost. Det er i hver fald dér, hvor jeg oftest slækker på det, hvis jeg er presset i min hverdag. Så kan jeg nærmest ikke overskue at finde på noget at spise. Og så ryger der bare det samme ned i kurven gang efter gang. Det bliver lidt kedeligt i længden!

Jeg bruger faktisk mine egne madplaner og opskrifter ret meget. Mange af dem tager ikke ret lang tid at lave, så de er gode at have i baghånden. Jeg vil 100 gange hellere lave en kæmpe balje kylling med chorizo end at spise en fryselasagne eller en pizza fra pizzamanden. Heldigvis er mine unger efterhånden begge to store nok til at være med i køkkenet. Og netop den opskrift er god til at inddrage børnene i. De kan sagtens skære de bløde grøntsager i passende stykker og det må gerne være rustikt i denne ret;-)

På trods af min store interesse i mad og kost, så kan den daglige madlavning dog godt hænge mig langt ud af halsen. Og det bunder nok i tiden til det. Hvis jeg havde uanede mængder af tid, så ville jeg elske at lave mad hver dag. Flere gang om dagen. Men sådan er virkeligheden desværre ikke, og derfor slår jeg de fleste af mine folder i weekenden. Jeg bliver inspireret, jeg planlægger, jeg handler og jeg laver store portioner. På den måde kan jeg spise god mad i løbet af ugen, og samtidig dyrke min interesse.

Print Friendly

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Følg via bloglovin

Follow

Følg via email

Follow

@tinethespacebetween

Kategorier