Marineret svinemørbrad med thai-inspireret spidskålsalat med bønnespirer & peanuts

16.10.2015 af: Tine Kategori: Mad, Opskrifter

Svinemørbrad_thaisalat_thespacebetween
Sidste fredag havde jeg pludselig lyst til lidt thai-inspireret mad. Det kunne heldigvis kombineres med at mine forældre kom til spisning. De kan nemlig også godt li’ kombinationen af den stærke chili, salt soya, sød sukker (Sukrin) og syrlig lime. Jeg marinerede en svinemørbrad til de voksne (den øverste), og lavede en helt neutral version til børnene. Dertil en super godt salat men en masse grønt. Spidskålen ændrer smag og konsistens, da den bliver “tilberedt” af limesaften, så den kan anbefales selvom man ikke er til kål. Jeg tog lidt peberfrugt og peanuts fra til ungerne, da de helst ikke vil have det blandet sammen. Og så lavede jeg rösti og bearnaisesauce til dem. Ikke så eksotisk, men det kan de nu en gang godt li’;-)

Denne ret indeholder ikke meget fedt, og den efterlader derfor rigeligt med plads til en dessert, hvis man er til LCHF. Måske en omgang luftige vafler med masser af flødeskum.

Inspiration er hentet hos YouLoseSome YouWinMore, men jeg har lavet enkelte tilretninger for at ramme den smag, jeg gerne ville:-)

Marineret svinemørbrad, 4 portioner

Ingredienser
1 afpudset svinemørbrad
4 spsk. soya
4 spsk. sesamolie
2 spsk. limesaft
2 tsk. Sukrin Gold

Fremgangsmåde
Bland soya, sesamolie, limesaft og sukrin godt sammen i en skål. Put mørbraden i en frysepose, og hæld marinaden ned til den. Læg den i køleskabet i mindst 1 time.
Læg svinemørbraden i et fad, og hæld marinaden over. Put den i ovnen i 25-30 minutter ved 175 grader. Sørg for at putte en skefuld marinade over en gang i mellem.

Spidskålsalat med bønnespirer og peanus

Ingredienser
1 spidskål
8-10 cherry tomater
2 fed hvidløg
½ rød chili
1 håndfuld peanuts
3 spsk. limesaft
1 spsk. Sukrin Gold
3 spsk. sesamolie
1 bakke bønnespirer
1 rød peberfrugt
1 håndfuld koriander (kan udelades)

Fremgangsmåde
Snit spidskålen helt fint. Skær tomaterner i kvarte. Hak chili og hvidløg fint. Put det i en morter eller skål og stød det grundigt sammen med sukrin. Tilsæt peanuts og stød videre. Tilsæt tomater og mos det hele sammen. Kom spidskål og chili/hvidløg/peanuts/tomat blanding i en stor frysepose. Tilsæt limesaft og sesamolie. Luk posen. Ryst, ælt og mos det hele godt sammen. Spidskålen skal være godt sølet ind i tomat osv. Drys med koriander, bønnespirer, fintsnittet peberfrugt og ekstra peanuts ved servering.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Marineret svinemørbrad med thai-inspireret spidskålsalat med bønnespirer & peanuts

  1. Pingback: Lækre salater

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier