At løbe sig iFORM

22.05.2016 af: Tine Kategori: Motion, Vægttab

IMG_7133

IMG_7129 IMG_7128

I dag har jeg deltaget i iFORM løbet her i Odense. Jeg tilmeldte mig deres nye rute på 14 km, da jeg efterhånden er fysisk oven på efter mit første halvmarathon for 3 uger siden, og derfor tænkte at jeg igen måtte igang med de længere distancer. Efter halvmarathon kæmpede jeg en del med min mave. Maveondet opstod midt i de 21 km, og det tog nogle dage at komme over. Jeg ved stadig ikke hvorfor jeg fik så ondt, men kloge hoveder siger at jeg måske drak for meget inden løbet, og derfor “skyllede” alle min krops naturlige salte og mineraler ud. Det skulle eftersigende betyde at kroppen slet ikke har noget at arbejde med, og at den derfor gør oprør.

Den fejl ville jeg helst ikke begå igen, og jeg har derfor opført mig helt normalt med mad og drikke de sidste par dage. Ikke noget med at drikke overdrevet meget, og kun spise bestemte ting. Og det gav pote! Jeg fik i hvert fald ikke ondt i maven. Jeg var dog lidt betænkelig, da jeg i morges kunne fornemme at jeg skulle løbe i en ret trykkende varme. Men det gik faktisk ok. Dog måtte jeg sætte tempoet ned efter 6 km, da jeg simpelthen manglede vand. Jeg var HELT tør i munden.

Desværre havde iFORM valgt “kun” at have depoter ved 2,5 km, 9,5 km og 11,5 km, og det gjorde at der i midten af løbet var et ret langt gap uden vand. På køligere dage er det intet problem, men på dage som i dag, er det grænsende til umenneskeligt. Især fordi vi fra 5 km blev ledt i igennem 4 km skov, og derfor kom ind på stier, hvor der intet vind var overhovedet. Det var så varmt, og man kunne bare mærke at kroppen blev mere og mere tømt for væske. Mit eneste mål var på det tidspunkt at nå til 9,5 km væskedepotet og få lidt vand. Men når man er i væskeunderskud på det tidspunkt, så er det svært at rette op på så sent. Jeg bestemte mig dog for bare at sætte det ene ben foran det andet, og komme hjem i et helt roligt tempo. Det gjorde jeg, og havde endda overskud til en spurt over målstregen!

Jeg var afsted med en gruppe piger fra Odense Runners, men jeg slap min gruppe på halvvejen og tog de resterende kilometer i mig eget selskab. Jeg krydsede målstregen i 1:36:02. Det sjove ved dette løb er, at iFORM løbe var mit første officielle løb sidste år. Her løb jeg en 5 km, og var pavestolt. Og i år har jeg altså netop gennemførst 14 km, og er stadig ret stolt af, hvor langt, jeg er kommet. Da jeg startede med at løbe, svor jeg at jeg ALDRIG ville blive en løber. Jeg hadede det, og så det kun som et nødvendigt onde. Jeg kæmpede mig med nød og næppe igennem 2 km på min allerførste løbetør. Jeg misundede alle dem, som kunne løbe 5 km, og tænkte at det aldrig ville blive mig.

Efter 2 måneder kunne jeg dog løbe 5 km uden at gå, og det blev virkelig et vendepunkt for mig. Pludselig indså jeg, at også jeg med træning, kunne blive en løber. Og efter yderligere 2 måneders træning, var jeg nu oppe på at løbe 10 km. Og ja, så blev halvmarathon til mit mål:-)

Efter halvmarathon har jeg dog haft lidt løbe-lede, men nu prøver jeg igen at finde glæden ved løb frem!

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “At løbe sig iFORM

 1. Du er simpelthen SÅ sej.
  Selv blev det idag til 5 km til aften, det var dog stadig varmt.
  Drømmer om de lange distancer. Længste officielle var 31/12 hvor jeg løb 10 km

  • Jeg har det godt med de mellemlange distancer, så dem holder jeg fast i. Jeg kan dog godt mærke at jeg har svært ved at komme ud selv, så jeg læner mig på af mine løbevenner. De gør det lidt nemmere at komme igennem;-)

 2. SEJT! Det er altså virkelig flot, at du er kommet i sådan en løbeform – bøjer mig i støvet (jeg forsøger at genfinde løbeformen fra før børn – har tilmeldt halvmaraton for at have en gulerod;-)
  Du kunne eventuelt overveje at løbe med væskebælte på varme dage – på den måde kan du selv styre, hvornår du drikker. Jeg have ofte samme problem som dig på længere distancer, fordi jeg ikke nødvendigvis trængte, når der var depoter, men til gengæld var ved at omkomme på andre tidspunkter. Synes sagtens, man kan få nogle, der ikke irriterer, selvom det selvfølgelig kræver tilvænning at løbe med sådan et.

  • Halvmarathon er en god gulerod! Det var i hvert fald det, der holdt mig igang;-)

   Det kunne godt være jeg skulle overveje et væskebælte på de varme dage. I søndags var jeg i hvert fald ramt. Jeg har faktisk et bælte, hvor der godt kunne være en lille vanddunk, men jeg synes måske godt det kan virke lidt overdrevet med så meget gear. Jeg er jo bare motionist:-). Men okay, hellere have for meget med end at ramme muren pga. for lidt væske.

 3. Tine for Søren når man kan gøre som du og “Jeg bestemte mig dog for bare at sætte det ene ben foran det andet” så tænker man som en løber. Når man først kan bruge viljen til at fuldføre synes jeg man er kommet langt med sit løb. Flot. Og så er et væskebælte ikke for meget. Du er en løber. Ikke bare motionist. Du inspirerer mig til stadighed.
  //B

  • Tak! Det pudsige er at jeg nok ikke ser mig selv som en rigtig løber endnu. Jeg er jo stadig total newbie:-). Men jeg skal nok have gang i et væskebælte for ikke at gå kold igen.
   Du er da også for sej med din hjemmetræning. Jeg ville ønske, jeg havde den vilje til at lave noget om aftenen, men det har jeg ikke:-(

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier