Status på mit vægttab

21.06.2016 af: Tine Kategori: Boot camp, Motion, Vægttab

Førbillede vægttabEfterbillede vægttab

Det er snart lang tid siden, der har været en status på det forløb, jeg startede op på for snart 2 år siden. Et forløb, der handlede om at blive sund. Og om at blive stærk. Men mest af alt om et vægttab. For det var – ifølge min læge – nøglen til at blive indstillet til en operation om at få mindsket mit maveskind. Et maveskind, som er ret medtaget efter 2 tætte graviditeter. Og som generede mig ret meget den sommer. Det kløede helt vanvittigt, og jeg var ret plaget af rødme.

Hvordan tabte jeg mig?

For at tabe mig droppede jeg al brød, pasta, ris, hvidt sukker og sukkerholdig sodavand fra den ene dag til den anden. Jeg tabte 10 kg på 3 måneder. De efterfølgende 3 måneder røg der 6 kg mere. Både ved hjælp af kosten, men også ved at dyrke motion. Jeg gav den fuld gas i de måneder. Efter 16 kg blev det dog svært. Jeg begyndte at miste motivationen lidt. Jeg slækkede på kosten. Og det kunne hurtigt mærkes. Ikke at jeg tog det hele på igen. Men jeg tabte mig bare ikke. Og sådan har det været det sidste halvandet år. Jeg har ikke tabt mig. Men jeg har heller ikke taget på. Det sidste er jeg selvfølgelig glad for! Men jeg vil gerne have et lidt større vægttab.

Selvom det oprindelige mål var et vægttab på 10-15 kg, så vil jeg gerne mere. De 16 kg er meget fint. Men bruger jeg en BMI beregner, så er jeg stadig overvægtig. Mit BMI er over 27. For at komme ned under 25, som jo er normalvægtig, så skal jeg tabe 8 kg. Jeg ved at BMI ikke er alt, og at jeg selv tidligere har skrevet at man skal kigge på mange andre ting end BMI. Men det er altså hvad lægen kræver for at indstille mig til en operation.

Hvordan kommer jeg videre?

Som et lyn fra en klar himmel, vandt jeg i går en konkurrence på Facebook. Nemlig et bootcamp forløb. Jeg skulle lige til at skrive bootcamp “ophold”. Men det blive det nok ikke;-). En bootcamp på 12 uger. 12 uger med fuld fokus på kost og motion. Med før- og efterbilleder. Ugentlig fællestræninger. Kostvejledning. Diverse målinger af kroppen. Og meget meget mere.

Bootcampen starter til august, og jeg glæder mig til at komme igang! Håber I vil heppe på mig igen. Det var I så gode til sidste gang. Måske jeg endda er modig nok til at dele før- og efterbilleder;-)

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Status på mit vægttab

 1. Jeg synes du er mega sej Tine og hepper al det jeg kan! Det har været inspirerende at følge dit vægttab, er til dato stadig meget imponeret over hvor flot du kan holde det – det er jo det der er allersværest. Hvor heldig med den bootcamp, det forløb glæder jeg mig til at følge.

  • Du er så sød, Ann!! Jeg kæmper lige for tiden, da der går alt for meget slik-hygge i den, men det skal klart stoppe igen:-)

   Jeg glæder mig sådan til bootcamp, for det betyder altså bare noget at man er sammen med andre, som har samme mål som en selv. Det er måske derfor jeg er gået lidt død i mit vægttab. For det er svært at motivere sig selv over så lang en periode.

   • 🙂 Jeg har også taget en masse kilo på, siden jeg ‘stoppede’ med at spise efter LCHF principperne, men herhjemme er vi klar på at give den en skalle efter graviditeten, her i sommeren er motivationen på nulpunktet.
    Bootcampen lyder som den ultimative motivationb, det er altid godt at kæmpe sammen med andre og på den måde stå lidt til regnskab.. Det bliver spændende at følge 🙂

    • Jeg tror det er sundt at holde “pause” en gang i mellem. Mad og motion skal jo heller ikke blive en sur pligt. For mig er det i hvert fald vigtigt at ville/gide det. Ellers kører jeg sur i det:-)
     Bootcampen bliver så spændende. Jeg trænger nok lidt til at træne med andre, og at blive holdt lidt i ørerne.

 2. Jeg har fulgt med på sidelinjen, og er inspireret af dit vægttab 🙂
  Må jeg spørge, om boot campen er i Odense og evt hvor? Overvejer nemlig er forløb, men er i tvivl om, hvor det udbydes i Odense 🙂

  • Bootcampen er hos Karina B, som holder til både i Odense og i Kerteminde. I Odense trænes der i centrum. I Islandsgave ved Østerbro/Skt. Jørgensgade.
   Jeg kender en, som har gået hos Karina, og det skulle være super godt. Hun varierer sin træning, og det synes jeg er super vigtigt. Jeg gider ikke lave det samme 12 uger i træk.
   Jeg startede på en anden bootcamp tidligere på året, men stoppede hurtigt efter, da jeg kørte død i det. Vi lavede det samme HVER dag!

   Find link til Karina her http://karinab.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier