LCHF Kyllinge-curry med blomkålsris

22.06.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

Kyllingecurry_lchf_kokosmælk_thespacebetween

Jeg er en sucker for eksotiske retter. Og da jeg stadig lever efter nogle af LCHF principperne, måtte jeg også bare prøve denne “slankeopskrift” fra Femina. Den var super let at lave. Og den smagte virkelig godt. Både min mand og jeg måtte holde igen. Ellers havde vi spist alt for meget. Så godt smagte den.
Retten er ikke stærk. Mine unger kunne sagtens spise den. Faktisk var Sofia ret vild med det. Og hun spiste endda også noget af alt det grønne! Jeg plejer faktisk at lave gnavegrønt til dem, da de ofte ikke vil have det blandet i sovsen. Men da jeg prøver ikke at lave specielt mad til dem, så fik de altså det samme som os voksne denne gang.

Jeg lagde en ekstra klat rød karry på min tallerken, så retten fik lidt mere smag. Men det kan man jo selv justere som man vil.
Jeg serverede den med blomkålsris til. Ungerne fik dog almindelige ris.

Det næste ret, jeg skal afprøve er en falafel opskrift. Jeg elsker at stå i køkkenet. Jeg ville ønske, jeg havde mere tid til det. Falaflerne er nok en weekend-opgave. For på hverdage skal maden helst stå på bordet senest kl. 17-45. Ellers begynder de små banditter at blive ret umulige;-)

INGREDIENSER, 4 personer
350 g kyllingebryst uden skind
1 spsk. olivenolie til stegning
2 fed hvidløg
1 lille rødløg
15 g frisk ingefær
½ – 1 spsk. rød karrypasta
½ dl kokosmælk (ikke light)
3 dl hønsebouillon
200 g squash
200 g broccoli
1 rød peberfugt
3 stængler bleg-/bladselleri
saft af ½ limefrugt
6 dråber fiskesauce
salt
1 håndfuld frisk koriander

Opskrift – sådan laver du kyllinge-curry med blomkålsris

Skær kyllingekødet i små tern, og brun dem et par minutter i olien. Tag kødet op, og sæt det til side. Gem olien i gryden. Hak hvidløg fint, halvér løget, og skær det i tynde skiver på langs. Skræl ingefær, og hak den fint. Brun hvidløg, løg og ingefær i olieresten i 3-4 minutter. Tilsæt karrypasta, og svits yderligere et par minutter. Tilsæt kokosmælk og hønsebouillon, og lad det simre for svag varme i 10 minutter. Skyl squash og broccoli. Skær squash, peberfrugt og selleri i små terninger, og broccoli i små buketter. Tilsæt kyllingekødet efter de 10 minutter, og lad det simre med, til det er næsten helt mørt. Tilsæt squash, peberfrugt, selleri og broccoli de sidste par minutter, så de når at blive møre, men bevarer sprødheden. Smag retten til med limesaft, fiskesauce og lidt salt.
Servér med blomkålsris, frisk koriander og en ekstra klat rød karry.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier