Alternativer til hvis man vil undgå ris, pasta og hvidt brød

03.12.2014 af: Tine Kategori: Mad, Vægttab

Nu har jeg efterhånden levet efter en kost uden alt for meget stivelse i 4 måneder, og hvor jeg i starten savnede især morgenbrød og pasta, så har jeg nu ingen problemer med at undgå det – eller finde på alternativer. Faktisk findes der mange ting, som jeg slet ikke havde tænkt på kunne bruges på en anden måde. Fx er blomkålsris blevet en favorit i mit køkken. Hvor jeg normalt ville spise ris, så har jeg nu erstattet det med revet blomkål. Det minder umiskendeligt om ris, og det giver en fantastisk mæthedsfornemmelse. Smagen er lidt kraftig hvis man spiser dem rå, men det revede blomkål kan også svitses på panden, og så bliver smagen straks mere mild. Blomkål bruger jeg også til mos, altså i stedet for kartoffelmos. Det laves på samme måde, og smager fantastisk med fx en mørbradgryde ovenpå.

Vi får som sagt Livretter Mix måltidskassen fra Aarstiderne, og her er der mange retter med pasta eller kartofler. Vi har snakket om at skifte ud med deres Low Carb kasse, men den er meget dyrere. Så jeg undgår førnævnte ved altid at have lidt andet i baghånden. Fx bruger jeg squashghetti i stedet for pasta, når den fx står på kødsovs. Squashghetti er bare et fornemt ord for en squash, der har været igennem en spiralizer. Altså en lille dims, som laver lange strimler af fx squash, gulerod, rødbede eller lignende. Jeg har købt min i Kop & Kande, men den kan fås meget billigt på ebay.Nogle gange snitter jeg også spidskål eller hvidkål meget fint, og så kan det også sagtens bruges som erstatning for pasta.

Når vi snakker brød, så har jeg efterhånden prøvet mange forskellige opskrifter. Jeg har lavet oopsies, som er “brød” lavet på hovedsageligt æg. Og så kan man enten lave dem med skyr eller med smøreost. Førstenævnte gør dem lidt pandekageagtige, mens smøreosten får dem til at minde mere om brød. De bliver dog meget flade, og bruges bedst tilbehør eller som sandwichbrød. De er ikke så mættende, så personligt synes jeg ikke de er gode til morgenmad.  Her har jeg i stedet fundet nogle boller med cheddarost og chiafrø.

Opskriften fandt jeg hos Jette, som har mange gode LCHF opskrifter (også på pebernødder og julekager:-o). Bollerne bliver dejligt luftige, men er lidt mere bastante end oopsies. Det gør at de sagtens kan bruges til morgenmad. Jeg havde dem fx med til fredagsmorgenmaden på jobbet, og 2 stk. med pålæg holdt mig mætte til langt op ad dagen.

Brænder I inde med gode opskrifter, så send dem gerne til mig. Jeg tænker at jeg vil lave denne type indlæg en gang i mellem. Det næste bliver højst sandsynligt et med julebag og konfekt på den sundere måde.

Print Friendly, PDF & Email

15 thoughts on “Alternativer til hvis man vil undgå ris, pasta og hvidt brød

 1. Super indlæg. Synes du har en rigtig god indgangsvinkel til kostomlægning. Jeg var igang inden jeg blev gravid og glæder mig til for alvor at komme igang når jeg er færdig med at amme. Kan bare godt mærke brød, kartofler og ris ikke kan skæres fra lige nu. Min krop higer efter det. Tak for inspiration 🙂

  • Jeg kan sagtens mærke at jeg har grebet kosten an på en helt anden måde, end jeg har været vant til. Faktisk er jeg overrasket over hvor ‘let’ det egentlig har været at smide 11 kg ved ren og skær ændring i kosten. Nu hvor jeg har fået øjnene op for at min krop har det bedst uden alt for meget stivelse, har jeg også indset at der findes mange lækre alternativer.

 2. Fik endelig afprøvet blomkålsris i går!
  Havde lavet lidt pasta til Stine, bare nu hvis… men tror du hun ville spise pastaen! Det lignede jo risengrød og smagte godt, så hunden måtte få pasta 😉
  Bestemt ikke sidste gang risene bliver udskiftet med blomkål – dog går det nok ikke at lave blomkålsgrød i stedet for risengrød!! ha ha

 3. Hej 🙂 vil bare høre om du er klar over der også kan købes pasta lavet på bønner. Det minder meget om rigtig pasta og kan jo spises af hele familien til fx pasta kødsovs 😉

  • Jeg har hørt om det, men har kun smagt en lille bid af dem. Jeg har ikke købt dem med hjem. Jeg synes umiddelbart de var lidt intetsigende, men det kunne da være et god alternativ på de dage, hvor jeg ikke gider lave både almindelig pasta og squashghetti til mig selv. Det kunne jo være jeg skulle prøve en (bønne)pasta carbonara inden jeg udelukker det:-)

 4. Pingback: LCHF boller i karry

 5. Pingback: Bønnepasta

 6. Pingback: Kylling i peanutsauce (LCHF)

 7. Pingback: Hakkebøf med bacon, bløde løg og spejlæg

 8. Pingback: LCHF pitabrød med fyld

 9. Pingback: Et varigt vægttab på 15 kg!

 10. Pingback: 10 lækre og lette LCHF opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier