Cremet grøntsagssuppe med kylling og rejer

18.12.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

 

img_0914

Jeg er en suppe-pige! Jeg elsker suppe. Desværre laver vi det ikke så tit. Men i dag lavede vi en stor grydefuld grøntsagssuppe, og skal spise den to dage i træk. Dog er der ikke så meget til anden dagen, så opskriften rækker kun til én dag, hvis man er rigtig sulten. Vi strækker den bare lidt imorgen, da ungerne nok får pandekager i morgen :-).

Vi tilføjede lidt strimlet kogt kylling og rejer i suppen for at få lidt fylde, også toppede vi den med bacon og persille med chili og hvidløg.  Man kan også sagtens spise LCHF ostebrødene til, hvis man ønsker det.

Når jeg laver suppe bruger jeg oftest bare alle resterne i grøntsagsskuffen, men hvis man vil have den pæne orange farve frem, som denne suppe har, så skal man holde sig til rød peber og gulerødder. Dog tænker jeg også at fx græskar sagtens ville kunne bruges.

Der er chili i suppen, men den er ikke stærk på nogen måde. Den er derimod rigtig dejlig rund i smagen, da de søde peberfrugter og gulerødder omfavner det stærke fra chilien. Man kan dermed sagtens servere den for sine børn. Anton åd fx løs af den:-).

Cremet grøntsagssuppe med kylling og rejer, 4 personer

Ingredienser
2 rød chili
4 fed hvidløg
3 løg
4 gulerødder
2 røde peberfrugter
1 tsk. paprika
7,5 dl grøntsagsbouillon
½ dl tomatpuré
2 dl fløde
1 bakke Philadelphia flødeost
Smør eller kokosolie til stegning
Salt og peber
1 lille bakke kogt strimlet kylling
1 dåse rejer
1 bakke bacon i tern

Topping:

3 hakkede chilier, 6 hakkede fed hvidløg og en håndfuld hakket persille

Fremgangsmåde
Snit løg, gulerødder, peberfrugter, hvidløg og chilier fint. Sauter løg, hvidløg og chili i smør eller kokosolie indtil løgene er gennemsigtige. Kom resten peberfrugt og gulerødder op i gryden, og lad dem sautere med i nogle minutter. Tilsæt krydderier, og lad dem stege lidt med. Tilsæt bouillon, tomatpuré, fløde og flødeost, og kog i 15 minutter. Lad suppen køle lidt ned. Blend den med en stavblender og varm op igen inden servering.

Imens laves toppingen, som blot skal sauteres på en pande.

Servér suppen med en håndfuld kylling og rejer i bunden af skålen samt bacon på toppen. Drys med topping.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Cremet grøntsagssuppe med kylling og rejer

  1. Pingback: Hokkaidosuppe med spicy kylling og bacon topping

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier