LCHF boller i karry

12.02.2015 af: Tine Kategori: Inspiration, Mad, Vægttab

Manden havde fri sidste mandag, og påtog sig den opgave at lave madplan samt handle til resten af ugen. Han havde taget udgangspunkt i Janes bog Mæt og Slank med LCHF, for han vil virkelig gerne støtte mig i at tabe de sidste kilo! Resultatet blev en uge fuld af lækre retter. Med masser af grønt, protein og ikke mindst fedt. Jeg har ikke levet high fat, men har nok mere haft et mere normalt fedtindtag. Dog har jeg på det sidste kunne mærke at jeg ikke er blevet rigtigt mæt. I sær morgenmaden driller mig. Jeg er sulten allerede kl. 10, og så er der dæleme langt til frokost kl. 12!! Og om aftenen er jeg også blevet ramt af den lille sult, og så er det bare rigtigt nemt at kigge skabene efter for snacks. Så nu ville vi lige prøve at skrue op for fedtindtaget for at se om det kunne hjælpe lidt på småspiseriet.

En af Janes virkelig gode opskrifter er boller i karry. Her er der fedt for alle pengene. Men meget få kulhydrater. Vi har faktisk ikke afprøvet den før nu, men alle mand blev enige om, at den smagte fantastisk. Sådan i overraskende fantastisk. Den var virkelig lækker. Dejligt cremet sovs med masser af smag. Som tilbehør fik vi grøntsagsris. Vi får tit blomkålsris, men denne gang var der også blandet broccoli i. Det kan også anbefales, for de bliver knapt så skarpe i smagen ved at blande de to kåltyper. Jeg gav det hele en tur i foodprocessoren, og ungerne opdagede ikke at det ikke var ris;-)

Opskriften er som sagt Janes, men jeg lavede et par modifikationer. Jane foreslå æbler i karrysovsen, men jeg havde en rest knoldselleri liggende, og tilføjede den i stedet for. Jeg synes æbler koger ud, og sellerien giver efter min mening en bedre smag og noget struktur i sovsen.

Boller i karry (LCHF style)

Aftensmad til 2 voksne og små børn i 2 dage

Ingredienser

Kødboller
800 g hakket svinekød
1 løg
2 æg
2 tsk. fiber HUSK
Salt/peber

Karrysovs
2 spsk. karry
1 løg
100 g knoldselleri
½ L fløde
½ bakke flødeost
4 dl kogevand fra kødbollerne

Fremgangsmåde

Kødboller
Rør kødet sammen med et finthakket løg og tilsæt de resterende ingredienser. Tril til kødboller og put i kogende vand i 5-8 minutter. Kødbollerne kommer op til overfladen når de er færdige.

Karrysovs
Svits karry af i lidt smør eller olie. Sauter finthakket løg og ditto knoldselleri i et par minutter. Fløde og kogevand kommes i, og koger lidt ind. Flødeosten røres i. Kødbollerne kommes i sovsen og varmes med et par minutter inden servering. Juster eventuelt sovsen med mere kogevand og smag til med salt, peber og karry.

Print Friendly

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

One thought on “LCHF boller i karry

  1. Pingback: Kyllingekødboller i fløde-/tomatsauce (LCHF)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Følg via bloglovin

Follow

Følg via email

Follow

@tinethespacebetween

Kategorier