Laksedeller med chili & mynte og asiatisk nudelsalat

21.10.2015 af: Tine Kategori: Mad, Opskrifter

Laksedeller_thespacebetweenAsiatisknudelsalat_thespacebetween

Mine unger er vilde med laks. Men kun laks, der er bagt i ovnen. Det er jeg nu også, men nogle gange kan jeg godt trænge til at variere tilberedningen lidt. Sidste torsdag lavede jeg derfor laksedeller til de voksne, mens ungerne fik deres ovnbagte laks. Opskriften på laksedellerne er vel snart 10 år gammel, og jeg tror jeg fandt den i et dameblad dengang. Jeg synes den er super god, da laksedellerne har mega meget smag, og bliver helt sprøde i det. Faktisk lidt som om de er friturestegte. Men det er de altså ikke;-)

Til dellerne fik vi en asiatisk nudelsalat. Jeg havde i længere tid haft nogle shirataki nudler (diet noodles) liggende i skuffen, og tænkte at de ville passe godt hertil. De smagte nu ikke af meget, så det var godt at de var vendt i en asiatisk dressing og at der var masser af grønt til.

Mine unger var med til at skære grønt, og lavede deres egen lille skål med sukkerærter, gulerødder og peberfrugter. De vil nemlig helst ikke have det hele blandet sammen.

Laksedeller, 7 stk.

Ingredienser
3 laksefileter uden skind, ca. 400 g
Saft fra ½ lime
1 spsk. revet ingefær (kan udelades – jeg brugte stødt i mangel af bedre)
3 spsk. kartoffelmel
1 æggehvide, let pisket
½ finthakket chili
1 håndfuld finthakket mynte
Olie til stegning
Salt og peber

Fremgangsmåde
Hak laksefileterne i små stykker. Jeg synes gerne dellerne må have bid, så jeg hakker med en kniv. Hvis man vil have en glat fars, kan man blende. Rør laksen sammen med salt, peber, lime og ingefær. Drys med kartoffelmel over, og rør godt rundt.
Rør den letpiskede æggehvide i, og derefter chili og mynte.

Varm olien op. Kom lakseblandingen på i klatter med en ske, Steg dem gyldne i 2-3 minutter på hver side.

Asiatisk nuddelsalat

Ingredienser
1 pose nudler, ca. 200 g
1 peberfrugt
½ bakke sukkerærter
4 gulerødder
2 forårsløg

Dressing
3 spsk. soya
Saft fra ½ lime
1 tsk. riseddike
2 tsk. Sukrin Gold
1 revet fed hvidløg
1 spsk. sesamfrø

Fremgangsmåde
Kog nudlerne efter anvisningen. Bland dressingen sammen. Blancher sukkerærterne i kogende vand i 1 minut. Skær dem i tynde strimler sammen med gulerødder og peberfrugter. Skær forårsløgne i tynde ringe. Bland det hele sammen i en stor skål.
Bland dressingen og hæld over.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Laksedeller med chili & mynte og asiatisk nudelsalat

  1. Pingback: Madplan #7

  2. Pingback: Lækre salater

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier