Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Working Mom #2

03.04.2016 af: Tine Kategori: Lykken er, Snik snak

Workingmom_karrieremor1

Det er snart et par måneder siden, jeg skrev et indlæg om at være mor OG karrierekvinde med alle de ting, det valg indebærer. Fx at ens børn har “lange” dage i institutionen. Det indlæg hev en del kommentarer, og jeg tænkte derfor at jeg ville følge op på snakken.

En læser nævnte at der var gået lidt status i at lade mor gå på deltid – eller helt gå hjemme. At det er blevet det nye sort. At have tid (nok) er blevet det nye sort. Det har hun nok ret i! Sådan har jeg aldrig tænkt på det?!

Selvom jeg har valgt en karriere i reklame-/marketingverdenen, så ville jeg da ønske at det kunne klares på en 30 timers stilling. Men det kan det bare ikke. De jobs er sjældne i den branche. Jeg ville da ønske at jeg kunne hente mine børn tidligere, se dem mere i hverdagen, og hygge længere med dem om morgenen. Men det er bare ikke muligt i den branche, jeg har valgt at arbejde i. Og lige pt. ønsker jeg ikke at skifte branche. Om jeg nogensinde kommer til det, ved jeg heller ikke.

Så jeg har valgt at få det bedste ud af de valg, jeg har taget. Dvs. forlige mig med tanken om at mine børn har dage, der svarer til en helt almindelig arbejdsdag. Være ok med at jeg oftest kun ser mine unger 3 timer om dagen. Og det har jeg det faktisk ok med – de fleste dage i hver fald! Heldigvis er mine børn i en super god børnehave, hvor pædagogerne gør alt for dem. Oftest vil de ikke med hjem, og det må jo betyde, at de godt kan li’ at være dér;-)

Jeg kan også koge over af travlhed og pligter, så jeg kan sagtens sætte mig ind i at man kan have alt for meget at lave. Jeg har selv været dér, hvor alt var uoverskueligt, men jeg tror stadig jeg ville savne at arbejde, hvis jeg helt skulle gå hjemme. Jeg ville gerne gå lidt ned i tid, men der er ikke muligt, men jeg vil ikke have dårlig samvittighed over det. Der findes masser af andre mennesker, som heller ikke har den mulighed. Og dem skal vi hylde i stedet for at håne! Ja, faktisk skal vi hylde alle, for som jeg skrev i sidste indlæg, så er jeg sikker på at ALLE mødre gør det bedste for deres børn.

Jeg arbejder for at udfordre mig selv, for at gøre mig selv dygtigere, for at interagere med andre mennesker og for at tjene nogle penge. Penge som min familie og jeg kan bruge på at rejse rundt i verden. Det giver nemlig mig energi at komme ud og se andre dele af verden. Jeg respekterer at andre har taget andre valg, og prioriterer anderledes, men jeg nægter at tro på at den ene løsning er bedre end den anden.

For mig har der bare altid været status i at have en god uddannelse og et godt job. Jeg har ikke tænkt at den kunne vendes rundt. Ikke at man ikke kan have et godt job på deltid eller have en god uddannelse hvis man går hjemme. For det kan man sagtens! Men for mig har det altid handlet om at finde et godt job, så jeg kunne forsørge min familie på bedste måde. Ikke at et godt job er lig med en direktørstilling – for det stræber jeg absolut ikke efter – men det har altid betydet noget for mig at finde et job, hvor jeg kunne udfordre mig selv. Men sådan har de fleste af os det vel? Og så er det jo egentlig lige meget om man har valgt at være væk i 60 timer om ugen, eller om man helt helliger sig familielivet!

Peace out:-)

Print Friendly

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Følg via bloglovin

Follow

Følg via email

Follow

@tinethespacebetween

Kategorier