Jeg savner London

28.06.2016 af: Tine Kategori: Rejser, Snik snak

London

De læsere, der har fulgt med på bloggen de sidste snart 7 år, ved at jeg er kæmpe fan af London. Jeg vil gå så langt at kalde den min yndlingsby. Fascinationen startede allerede som præ-teenager. Jeg var ofte i London med mine forældre, og jeg elskede det! Det var små smutture. 2-3 dage, hvor vi shoppede, så på seværdigheder og travede London tynd. Da jeg blev stor nok var jeg afsted med skolen, veninderne, kærester og arbejdet. Byen har altid trukket i mig. London kan noget. Byen har en helt speciel plads i mit hjerte.

Hvad kan London?

Jeg synes byen byder på lidt af det hele. Der er ufatteligt mange spændende seværdigheder. Både gamle og nye. Der er vand, hvorfra man kan få et fremragende vue af byen. Man kan endda også se byen fra oven fra enten London Eye eller fra skyskraberen The Shard. Der er mange små hyggelige områder i byen. Der er god mad. Og så er der vigtigst af alt, fantastiske muligheder for at shoppe.

Hvordan kommer man billigst til London?

Jeg har fløjet til London alle gange på nær een. Det var da jeg var afsted med handelsskolen i små 3 uger. Dengang eksisterede Harwich færgen, og vi skød turen igang med en ret vuggende sejltur. Der er meget forskel på prisen på flybilletter. Nemmest er det at søge på billigeflybilletter.dk. På den måde får man de billigste alternativer. Faktisk kan man komme afsted til London for under 700 kr. i starten af november. Det er endda for en returbillet. Det er jo billigere end en returbillet fra Odense til København hos DSB!

Det tager kun lidt over 1 time at flyve til London, så jeg vælger ofte de helt billige flyselskaber. Jeg behøver ikke ekstra sædeplads og mad på sådan en tur. Jeg er dog meget opmærksom på hvilken lufthavn, der flyves til. Der er mange lufthavne i London, og nogle er bedre end andre. Både hvad angår transport ind til London, og hvad det koster at komme derfra. Jeg vælger oftest Gatwick, da den har hurtig og forholdsvis billig togforbindelse ind til centrum.

Hvor bor man i London?

Jeg har været i London 15-20 gange og har selvsagt boet mange forskellige steder. Det mest luksuriøse sted er klart The Cumberland ved Marble Arch, som jeg skrev om for snart mange år siden. Men det er også til den dyre side. Hoteller i London er forholdsvis dyre ift. deres standard, men man kan sagtens være heldige at finde nogle, som er fine. Da jeg var afsted i oktober 2015 boede vi på et Holiday Inn hotel lige bag ved Oxford Street. Der var ikke en finger at sætte på noget. Og prisen var også meget rimelig.

Jeg synes det er vigtigt at hotellet ligger rimeligt centralt. Selvom der er gode tube-forbindelser overalt i London, så kan det hurtigt tage 30-45 minutter at komme ind til centrum. Og faktisk kan det også godt koste en del. Så jeg synes det er bedre at bruge pengene på et mere centralt hotel. De par hundrede kroner pr. nat er hurtigt tjent ind i sparet tid og sparede omkostninger på transport.

Hvad er jeres yndlingsby?

Print Friendly, PDF & Email

14 thoughts on “Jeg savner London

 1. Jeg elsker London og har bestilt billetter der over sidst i september. 4 dage med en veninde.
  Vi flyver til Heathrow og det tager 15 minutter ind til paddington stationen hvor vi har fundet et hotel nær.
  Glæder mig til at komme til London igen. Har været der 6-7-8 gange.
  Elsker byen og at det er hurtigt og nemt at komme dertil.

  • Ej, hvor er jeg misundelig! En venindetur til London lyder så fantastisk. Jeg var afsted med 3 veninder for snart 10 år siden, og jeg sad netop og bladrede billederne igennem i går.
   Heathrow er også let tilgængelig. Desværre kan det være lidt dyrere at flyver dertil, men man kan jo være heldige med at finde billige billetter.

   • Vi har købt billetter ved British Airways.
    Gode flyvetidspunkter og alt i alt kom vi af med ca. 1600 kr t/r pr. Person.

    Vi har booket hotel for 365 £ ialt.
    Vi bookede London House hotel, som har fine anmeldelser.

    Men det blir skønt og komme derover. Om 2 år fylder min mand 50 og da overrasker jeg ham med en londontur.
    Sidst han var der, var i 2004.

    • Orv, det var da rimeligt billigt. Det er jo nærmest ikke dyrere end en weekend i KBH. Det er nok mere alt det, man (jeg) køber, der løber op:-)

     Lyder som en dejlig overraskelse. Min mand fylder 40 om 2 år. Måske det skulle være hans gave?!:-)

     • Jeg har lavet en konto hvor jeg hver månede sætter 500 kr ind. Netop kun til denne tur. Det når at løbe op, og så er det bare federe at tage der over og vide at der er råd til det hele incl shopping

     • Super god måde at gøre det på! Der skal nemlig være råd til shopping, god mad og oplevelser!

 2. Jeg stemmer i for London, det er den mest fantastiske by og rejser gerne der til minimum en gang året. Jeg foretrækker at lande i Heathrow airport og så tage the piccadelly line til South Kensington, som nok er det område jeg foretrækker at bo i . Hotel Rembrandt lige over for Victoria og Albert museum kan klart anbefales. Godt hotel med dejlig atmosfære og fornuftig penge kontra de andre hoteller i området ::-)

  • Tak for hotel-tip. Det vil jeg klar gemme i min London-mappe;.)
   Før jeg fik børn var jeg også afsted een gang om året. Men nu sker det ikke lige så tit. Jeg har kun været afsted 2 gange de sidste 5 år:-(.

 3. London er også min yndling! Og pudsigt nok boede vi på selv samme Holiday Inn, da vi var på tur i april i år. Rigtig god placering!

 4. Tror min ynglingsby er Boston. I Europa er der Paris . London er også super lækker, var der sidste sommer, men ja, transport er DYRT, så foretrækker også at bo tæt på shopping og byliv.

  • Jeg har desværre aldrig været i USA, men det er et kæmpe ønske. Kunne godt forestille mig at Boston er vild;-)

 5. Åh, London er også min absolut favorit by. Jeg har boet der to gange à 6 måneder og været på ferie et utal af gange. Jeg elsker al kulturen, pubberne, sightseeing, shopping og stemningen i byen. Vi har faktisk lige bestilt tur derover (uden børn) til november, hvor vi skal shoppe, nyde hinandens selskab og ind at se det nye Harry Potter skuespil. Jeg glæder mig helt vildt! Min mands søster bor i London, så vi tager nok et par nætter hos hende og så et par stykker inde i byen – vi har snakket lidt om Holiday Inn Oxford Cirus, som du nævner. Det ligger bare så dejligt centralt og så er der flere penge til shopping.

  • Gud, hvor jeg er misundelig!! Jeg kunne så godt tænke mig endnu en tur;-).

   Jeg kan varmt anbefale hotellet. Der ligger en del gode pubs og caféer lige rundt om hjørnet. Faktisk var jeg meget overrasket over området. Det er ikke blot turistfælder, selvom det ligger så tæt på Oxford Street. Vi havde ikke bestilt morgenmad på hotellet, og det var den bedste beslutning ever. Vi fandt et lille hyggelige sted, The Riding House Café, ret tæt på, og det havde simpelthen så god mad.
   Jeg har skrevet lidt om spisning i området i dette indlæg:-) http://www.thespacebetween.dk/2015/10/spisning-i-london.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier