Når sommerferien er en charterferie

23.06.2016 af: Tine Kategori: Rejser

CharterferieBilledet er fra Viva Palma Nova på Mallorca. Læs mere her.

Hvorfor charterferie?

Enkelt, nemt og afslappende! sådan vil jeg gerne have min (sommer)ferie til at blive. Derfor har vi valgt at smide penge efter en charterferie. Vi rejser til Samos. På et all inclusive hotel. Hvor der er ekstra plads til børnene. Og hvor alt er inden for rækkevidde.
Det er bare let med en pakkerejse, hvor både fly og hotel er booket på en populær destination. På de fleste rejsemål venter der også guider, som kan komme med tips, tricks og hjælp. Der bliver sørget for os, og andre har tænkt alle de praktiske tanker. Det har jeg brug for i min hverdag. Jeg gider ikke tænke over noget i min ferie. Jeg vil kunne læne mig tilbage og nyde tiden med min familie. Det kan sagtens gøre på andre måder end på en charterferie, men der er altså bare noget ekstra praktisk ved sådan en type ferie. Især når der også er mad inkluderet. Så behøver man heller ikke tænke på det i en hel uge;-)

Hvad koster en charterferie?

Charterferie er dyr rejseform! Vi rejser midt i sommerferien, og det er klart den dyreste periode. Man kan også planlægge og booke selv, men min erfaring er at der faktisk ikke er så meget at spare. Man kan bruge meget tid på at surfe nettet tyndt, og tid koster jo også penge! Så mon ikke pakkerejsen godt kan betale sig i sidste ende? Vi betaler 26.000 kr. for 4 personer. Av min arm! Men vi har heldigvis kunne prioritere os ud af udgiften, og har lagt penge til side siden turen til Thailand. For os er det vigtigt at kunne rejse ud og opleve andre lande, så derfor ryger der hver måned et pænt beløb ind på en feriekonto i banken.

Vi har flere ugers ferie, og den ene uge skal som sagt bruges på Samos. Resten af tiden skal nyde i mine forældres sommer hus på Lolland. Her har vi været flere år i træk. Jeg tror faktisk snart vi har været dér 6-7 år. Det er også en super hyggelig måde at holde ferie på. Hvis det er godt vejr!! Men der følger også bare nogle flere ting med. Der skal handles, der skal laves mad, der skal gøres rent osv. Så for mig er det knapt så afslappende som en charterferie:-)

Hvordan skal I holde sommerferie i år?

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Når sommerferien er en charterferie

 1. Vi tager også en chartertur. Med to drenge på fem og et, kunne jeg simpelthen ikke overskue den bilferie manden drømte om, så vi tager en uge til Malta i august. Ikke all inklusive, men med fly, transfer og hotellejlighed, så vi har vores eget. Det bliver godt!

  • Min mand vil også gerne på bilferie til Italien! Men jeg må ærligt indrømme at det ikke trækker i mig. Overhovedet ikke. Som lille var jeg ellers altid på bilferie ned gennem Tyskland, og husker det som nogle rigtigt gode ferier. Men jeg kan simpelthen ikke overskue så mange timer i en (varm) bil med 2 unger, som skal serviceres hele tiden. Måske når de bliver større.

   Malta er også på min bucket list. Gad vide om jeg når at besøge alle de steder, jeg gerne vil?!

 2. Elsker charterferier.
  I år skal vi bare være hjemme. Har brugt pengene på et utæt tag, og valgte efterfølgende at få det renset og malet.
  Planen er at vi vil afsted næste sommer. Gerne herfra beldringe lufthavn som vi bor tæt på.
  Har prøvet de mindre hoteller og også de store hoteller. Så længe standarden er høj er det godt. Er blevet meget mere kræsen på mine ældre dage. Da jeg var helt ung var jeg glad bare der var en seng og et bad

  Samos er skøn – god ferie.

  • Åh nej! Sådan nogle husomkostninger kan rive bunden ud af enhver pengekasse!
   Vi har også kigget en del på at flyve fra HCA Lufthavn, men jeg håber der kommer flere afgange. Det er jo ret begrænset, hvor man kan flyve hen;-). Men for os er det næsten lige så hurtigt at køre til Billund. Vi bor i Odense S, og det er måske 20-30 minutter, der skiller de 2 lufthavne, da vi enten skal igennem byen eller hele vejen udenom:-).

   Jeg har altid været kræsen! Når jeg er på ferie vil jeg kræses om, serviceres og forkæles. Tal lige om at være high maintenance;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier