LCHF med børn

26.09.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad

img_9570

Jeg har længe tænkt på at jeg ville skrive lidt om hvordan vi spiser hjemme hos os. Jeg har jo længe spist LCHF inspireret kost, og de to mest hyppige spørgsmål jeg får, er hvad børnene så spiser, og om det ikke tager lang tid at forberede/tilberede vores mad. Og de spørgsmål kom også i sidste uge, da jeg lagde ovenstående billede op med følgende kommentar: “Shepherd’s pie til hele familien. Med blomkålsmos til mig, og med kartoffelmos til resten af familien.” Spørgsmålet lød “om jeg aldrig bliver træt af at lave forskelligt mad?”.

Svaret er ganske enkelt. Det gør jeg ikke! Jeg ser det helt ærligt ikke som at vi får forskelligt mad. I dette tilfælde med Shepherd’s Pie, er kødsovsen den samme i begge fade. Og mens den simrede på komfuret, kogte jeg blomkål i en gryde, og kartofler i en anden. Jeg vil tro det tog mig max 5  minutter mere at lave begge dele end hvis jeg kun skulle have lavet kartoffelmos. Det er for mig ikke at lave 2 forskellige retter. Det er blot at tilrette maden lidt, så alle er tilfredse. Ligesom når jeg skære gnavegrønt. Så skærer jeg også altid både lidt agurk, tomat, peberfrugt og gulerod.

Hvordan får jeg så mit fedt? Denne blomkålsmos er rørt med smør og Philadelphia, og på den måde er fedtet indarbejdet i retten. Nogle gange er fedtet dog også en klat mayo, en klump god ost, en halv avocado, en håndfuld nødder eller måske en flødesauce. Det er meget forskelligt, og jeg tilpasser efter hvad der er lettest.

img_9607

Al snakken om at LCHF er tidskrævende, synes jeg faktisk ikke passer. Det tager mig ikke længere tid at lave mad end tidligere. I dag har vi fx fået fiskefrikadeller med broccolifritter og spicy mayo til. Ungerne fik dog også ovnkartofler og en lidt mildere variant af dyppelse. Sådan en tallerken kan nok findes i mange danske hjem – også selvom man ikke lever LCHF. Min er bare strippet for kartofler, og jeg tager i stedet ekstra af det grønne. På den måde laver jeg en helt almindelig hverdagsret om til LCHF. Sværere behøver det ikke være.

img_6795

Hvis familien ønsker pølser og kartoffelsalat, laver jeg bare en variant med blomkål til mig selv. Hvis de ønsker lasagne, tager jeg tit bare en lille portion kødsovs fra og laver min egen med skiver af squash, eller hvis jeg har god tid, laver jeg plader af Pofiber. Hvis den står på børnefamiliens klassiker: pasta med kødsovs, spiser jeg blot kødsovsen med squashghetti

Derfor har jeg nok heller ikke oplevet at være kørt død i LCHF. For jeg laver virkeligt det samme til hele familien. Og det tager ikke længere tid at koge en gryde pasta end at svitse noget spidskål. Det kan gøres imens vandet koger.

Ofte spiser børnene dog også “min mad”. Sofia spiste broccolifritter her til aften. Anton elsker hokkaidofritter og de er begge vilde med den lækre cremede suppe. Det er derfor endnu mere tydeligt at maden er familiemad, og ikke bare LCHF til børn.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier