LCHF Rabarberkompot med Sukrin Melis

23.05.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

LCHF rabarberkompot

Vi er så heldige at have et kæmpe rabarberbed i haven. De sidste par år har vi kunne høste rabarber fra medio maj og et par måneder frem. I søndags kunne jeg plukke de første rabarber og de var næsten blevet for store. Så det var bare med at få lavet noget LCHF rabarberkompot i en fart. Naboer, kollegaer og familie har også fået nogle, for det er begrænset hvor meget, jeg kan have liggende i fryseren. Jeg regner dog med at skulle bruge nogle til en lækker crumble, til svampede muffins og til rabarberskum. Det lavede jeg til Sofias fødselsdag sidste år, og det smagte virkelig godt oven på en fyldig chokoladekage.

Jeg plejer at lave kompot med enten almindelig sukker eller med rørsukker, men prøvede denne gang at lave det med Sukrin Melis. Sukrin Melis er et sødestof uden kulhydrater og bruges derfor i mange LCHF opskrifter. Jeg har længe haft en pose stående, og tænkte at det sagtens kunne bruges i kompotten. Og det gik også ganske udmærket.

Jeg har i denne uge spist en skefuld kompot oven på min morgenskyr, og det smager altså bare sindssygt godt. Rabarberne tilfører skyren den helt rigtig kombination af syrlighed og sødme.

LCHF Rabarberkompot

Ingredienser
600 g rabarber
200 g Sukrin Melis
1 vaniljestang

Fremgangsmåde
Rens og skær rabarberne i små stykker. Hæld dem i en gryde med sukker og indmaden fra vaniljestangen. Selve vaniljestangen må også gerne komme med – det giver bare mere smag.
Bring gryden til kogepunktet og lad det småsimre i 5 minutter (Det er vigtigt ikke at koge for længe, da Sukrinen ellers kan krystallisere). Rør rundt en gang i mellem. Tag gryden af varmen og lad afkøle.

Opskriften giver et stort glas kompot, så hvis man skal bruge mindre, så justerer man selvfølgelig bare til. Mit patentglas var helt fyldt ved ugens start, men jeg var for langsom til at tage billeder;-)

Print Friendly, PDF & Email

7 thoughts on “LCHF Rabarberkompot med Sukrin Melis

  1. Pingback: Karrykylling med rabarber i kokossauce

  2. Pingback: LCHF Morgenmad & Mellemmåltider

  3. Pingback: (LCHF) opskrifter med rabarber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier