Kylling paneret i flæskesvær (LCHF nuggets) med peanutbutter dip

29.08.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter


Så fik jeg endelig taget mig sammen til at prøve en LCHF klassiker. Nemlig kylling paneret i knust flæskesvær. Eller LCHF nuggets som det jo reelt er. Jeg har længe haft opskriften i mit arkiv. I dag har ungerne og jeg været alene hjemme, da manden har været til polterabend i Jylland, og jeg tænkte at ungerne og jeg skulle have vaskeægte fingermad. Det er bare lettest at styre når man skal jonglere to børn ved madbordet, synes jeg. Manden har sjovt nok en tendens til at vælge spaghetti med kødsovs eller lasagne, når han er alene med ungerne. Det forstår jeg jo slet ikke! Det er ikke noget, der sviner værre. Men ham om det.

Kyllingen er overraskende nem at lave, og kan sagtens laves på en hverdagsaften. Faktisk er retten meget børnevenlig, da den både smager godt, men også er mega nem at gå til. Knus noget flæskesvær, vend kyllingen i det, steg og spis. Easy peasy!! Ungerne synes det var et hit at smadre flæskesværene, og de glædede sig meget til at smage kyllingen.
De spiste stykkerne med pomfritter, mayonnaise og ketchup til, mens jeg lavede bønnefritter og en dip af peanutbutter til.

LCHF Nuggets, 4 personer

Ingredienser
4 store kyllingefileter
1-2 æg
100 g flæskesvær uden fedtkant (kan købes i Rema1000)
2 spsk Pofiber (kan udelades)
Krydderi efter eget valg (jeg brugte all round krydderi, men eller er paprika et godt valg)
Smør/olie til stegning

Fremgangsmåde
Skær kyllingen i mundrette stykker. Flæskesværene knuses. Jeg brugte en frysepose og en kagerulle, men de kan også findeles i minihakkeren. Pofiber og krydderi blandes i flæskesværene. Kyllingestykkerne vendes i sammenpisket æg og derefter i “raspen”, og steges på panden i rigeligt fedtstof. Lad dem stege gyldne på den ene side inden de vendes.

Peanutbutter dip

Ingredienser
2 spsk. peanutbutter (jeg brugte crunchy)
1 spsk. Soya
Saft fra ½ citron
1 dl olie

Fremgangsmåde
Pisk alle ingredienser sammen til det får den rette konsistens. Hold lidt af olien tilbage og tilsæt hvis dippen er for fast.

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Kylling paneret i flæskesvær (LCHF nuggets) med peanutbutter dip

  1. Ammenam, det lyder godt! Det skal helt sikkert prøves en dag, det kan nok erstatte sønnens yndlings (ækle) nuggets fra frys

  2. Pingback: Madplan #5

  3. Pingback: 10 lækre og lette LCHF opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier