Kategoriarkiv: Mad

Fit

07.08.2014 af: Tine Kategori: Mad, Motion

20140807-195512-71712857.jpg

I går lagde jeg et billede op på min Instagram tinethespacebetween og fortalte lidt om den nye livsstil, jeg har indledt fordi jeg har et ønske, jeg gerne vil have opfyldt. Ønsket er at få fjernet det maveskind, som der er blevet for meget af efter to fødsler. Jeg er simpelthen den heldige ejer af en kængurupung, som jeg ynder at kalde den;-). Egentlig kan den sagtens dækkes med højttaljede bukser osv., og jeg går også gerne i bikini, men i løbet af sommeren er den begyndt at genere mig mere og mere. Huden bliver varm og irriteret inden under og det klør helt vanvittigt. Men for at få lavet en operation, skal jeg helst sænke mit BMI. Så det er den rejse, jeg er igang med.

Jeg begyndte til cross fit i april, og for et par måneder siden begyndte jeg også at løbe. Og jeg er faktisk begyndt at nyde det. Det er bare fantastisk at løbe en lørdag morgen kl 7, eller nyde de lune sommeraftener med musik i ørerne og Endomondo på armen.

Motion er dog ikke nok, og jeg har derfor ændret min kost også. Den sidste uge har jeg levet uden brød, pasta, havregryn og kartofler, og det er gået over al forventning. Jeg plejer ellers ikke kunne leve uden min havregrød om morgen, men denne uge har den stået på spejlæg, omelet eller chiagrød. Nu starter hverdagen dog i morgen og det bliver spændende at se hvordan jeg får det passet ind, for morgener med to små banditter efterlader altså ikke meget tid til kokkerering.

Mit mål er at tabe 10-15 kg, så der er lang vej. Men nu har jeg sagt det højt og så må jeg også hellere leve op til det!

Med ny livsstil følger også ny header, så derfor ser siden lidt anderledes ud end I er vant til. Håber I tager godt i mod det.

Maden

09.07.2014 af: Tine Kategori: Bryllup, Mad

Jeg håber I kan klare lidt flere bryllupsindlæg. Jeg vil jo gerne fortælle det hele:-)

Både kæresten og jeg elsker god mad, og vi var derfor ikke i tvivl om at det var på den post, vi ville bruge vores penge. Vi valgte derfor 4 retter til selve middagen.

Forret: Stegt jomfruhummer med smørdampede hvide asparges, sauce hollandaise, sprødt brød og vild brøndkarse.

Mellemret: Koldrøget laks fra egen rygeovn. Med saltet agurk, radise, sprødt rugbrød og rygeostcreme.

Hovedret: Rosastegt kalv med braiseret og friteret spidsbryst. Med grønne asparges, løgpuré og syltet spidskål. Serveret med nye kartofler og kraftig rødvinssauce.

Dessert: Hvid chokolade pannacotta med jordbærkompot, mørk cremet chokoladekage og karamelcreme med syltede jordbær.

Den koldrøgede laks smeltede på tungen og kalven ditto. Min kære svoger, som dagen før brylluppet var kommet hjem fra 5 ugers arbejde i Frankrig var helt forelsket i de nye kartofler. Og desserten satte prikken over i’et om end der næsten ikke var plads i maven (eller kjolen) til mere.

Natmaden nåede jeg ikke at smage, da jeg havde for travlt med at danse og drikke granatæble shots. Men det var hotdogs med dyppelse.

Sommersalat med radiser

06.07.2014 af: Tine Kategori: Mad

Sofia er meget interesseret i at hjælpe til i haven og derfor har vi plantet både radiser, gulerødder og ærter i nogle højbede. Og vi har to forskellige tomatplanter og skoleagurk på terrassen. Og så har vi rabarber i haven. Tomaterne er så småt begyndt at blive røde, men radiserne er klart dem, vi høster flest af for tiden. De smager jo super godt med lidt salt, men jeg tænkte at jeg ville lave en frisk sommersalat med dem, da vi havde svigerforældrene til grill i går aftes.

Det blev til en aspargessalat med citrondressing og bagte radiser. Den var frisk og sprød og citrondressingen gav den et frisk pift. Radiserne smager helt anderledes bagt, og det kan klart anbefales hvis man synes radiser er for stærke au naturel.

Find opskriften her.

Vi fik salaten sammen med nye kartofler og en kalvemørbrad på grillen. Perfekt grillmad. Manden og Sofia havde også plukket en masse rabarber, så jeg lavede rabarberkompot og brugte den til en trifli med makroner og vaniljecreme til dessert. Uhm! Det smagte af sommer og sol.

Bryllupskagen

28.06.2014 af: Tine Kategori: Bryllup, Mad

Jer der læste med før brylluppet kan nok huske, at jeg var lidt nervøs for hvordan kagen nu ville komme til at se ud og ikke mindst smage. Det var nemlig kokken på feststedet, der skulle stå for den, og han var mildest talt lidt svært at få information ud af. Men vi endte med at få det at vide et par dage før.

Kagen er kagebunde med lys chokolade- og sherrymousse. Pyntet med friske bær. Ikke den traditionelle bryllupskage, men en kage lige efter vores smagsløg. Den smagte super godt, og de friske bær opvejede den lidt tunge mousse perfekt. Kagen havde det svært i varmen og den var faktisk ved at smelte væk. Men vi fik toppen med hjem til dagen efter. Uhmm!

Kagefigurerne er Hoptimister, som jeg har pyntet med butterfly og slør. Dem har vi selvfølgelig stående derhjemme nu. Hver gang jeg kigger på dem, kommer minderne om den gode dag frem. Så dejligt!

Skyr med rabarberkompot

29.05.2014 af: Tine Kategori: Hverdagens momenter, Mad

Jeg fik hentet brudekjolen i går. Og den passede heldigvis perfekt! Så mangler der snart ikke så meget andet til den store dag. Men nu er der jo også kun to uger til!!

De sidste mange år har jeg spist havregrød til morgenmad. Førhen spiste jeg hindbær oven på grøden, men det sidste lange stykke tid er det kun blevet til selve grøden. Det er dog blevet lidt kedeligt i længden, og den sidste måneds tid har jeg spist skyr med müsli. Dog synes jeg skyren er meget smagsløs og lidt syrlig, og jeg måtte derfor ud at plukke nogle rabarber i haven for at få lidt (sødt) modspil. Så søndag aften, efter jeg havde løbet 3 km (snak lige om et pludseligt overskud!), lavede jeg en simpel rabarberkompot med vaniljestang i. Og uhm, hvor smager det godt!! Rabarberne er tilpas søde til at give morgengrøden lidt smag. Jeg dryssede hakkede mandler på for at få lidt knas.

Eneste minus ved ikke at spise havregrød var, at jeg bliver sulten igen allerede ved 10 tiden. Normalt kan jeg godt holde mig til frokost. Men jeg skal vist lige have lidt gulerodsstænger eller lignende klar til den lille formiddagssult i hverdagene.

Opskrift på simpel rabarberkompot

Skær 300 g rabarber i mundrette stykker, drys med 5 spsk. rørsukker og skrab marven ud af en vaniljestang. Lad det hele trække i en gryde (sammen med den tomme vaniljestang) i ca. 30 min. Kog op under omrøring, og lad det koge i ca. 5-10 min. Rabarberne skal stadig have bid.

 

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Kategorier