De mest populære LCHF opskrifter

22.01.2017 af: Tine Kategori: LCHF, Opskrifter

Jeg har travlt i den virkelige verden og har hverken haft tid eller overskud til at være aktiv online. I fredags kom jeg hjem fra en arbejdstur i Italien, og det besøg har krævet en del forberedelse. Mest fordi jeg skulle være væk fra kontoret i 3 dage, og derfor prøvede at arbejde forud inden turen gik til Bologna. Så der er blevet inddraget et par aftener hist og her for at lave en masse præsentationer til kunder, som jo desværre ikke bare venter fordi jeg tager udenlands. Men nu er jeg tilbage:-)

Det er noget tid siden, der har været opskrifter på bloggen. Jeg laver ellers mad hver dag, men jeg glemmer simpelthen at tage billeder – og så er opskrifter jo ikke så spændende at kigge på. Så derfor har jeg samlet nogle af de mest søgte og mest populære LCHF opskrifter her på bloggen. Det er stort set hverdagsmad det hele – dog med en syndig god kage i mellem :-). Men dem skal der jo også være plads til!

Bacon-/porretærte uden bund

baconporretærteudenbund_lchf_thespacebetween1

Lige siden Anne Larsen prædikede max 30% fedt for ca. 15 år siden har jeg lavet denne tærte uden bund. Nej, den er ikke det samme som en dejlig tærte med mørdejsbund, men den er faktisk ok med det rette fyld. Jeg ender tit med bacon og porrer, men tærter er jo fantastiske, hvis man skal have brugt sine rester.

Lakseruller med flødeost, avocado og sesam

Lakseruller_thespacebetween

Lakserullerne er lette at gå til på en travl hverdagsaften, men kan også sagtens bruges til en forret, når man har gæster. Her ville jeg nok toppe dem med en god ørredrogn, og måske lave en dressing til. Men ellers fungerer det altså fint som her – på en bund af salat og avocado.

Kylling marineret i peanutbutter, soja og hvidløg

Kylling_wok_thespacebetween_lchf

Jeg elsker wokmad. Det kan jo varieres i det uendelige. Her er kyllingen marineret i peanutbutter, soja og hvidløg, og får en nærmest sprød overflade. Grøntsagerne er som regel sæsonens favoritter, men jeg sørger altid for at have nogle forskellige farver med, så det er pænt at se på. Så glider det som regel bedre ned hos de mindste i husstanden:-)

Glaseret hamburgerryg med syrlig spidskålsalat

Hamburgerryg_spidskål_lchfNår jeg laver hamburgerryg bliver der altid spist ekstra meget. Det er altså bare en favorit i vores hjem. Den syrlige spidskålsalat gør jeg sig godt sammen med den søde glaserede hamburgerryg.

Cremet grøntsagssuppe med kylling og rejer

IMG_0914-e1482085853698

Jeg elsker suppe, og kunne spise det hver dag, hvis jeg fik lov. Min favorit er denne cremede suppe, hvor jeg varierer fyldet alt efter humør.

Sprøde ostebrød

Ostebrød_lchf_thespacebetween

For at få lidt ekstra mæthedsfornemmelse til suppen, laver jeg ofte de sprøde ostebrød. De er super nemme at lave, og kan også skæres op og bruges som pitabrød.

Cæsar salat

image-e1470157109940

Dette er nok min favorit LCHF opskrift. Den er fra Madbanditten, og er en af de første opskrifter, jeg afprøvede fra hende. Jeg har tilpasset den lidt til egne smagsløg, og det synes jeg kun den er blevet bedre af. Den skal spises sammen med den mest fantastiske dressing. Den må I endelig ikke lade være med at lave.

Pizza med bund af spidskål

LCHF_pizza_spidskål_thespacebetween

En af de mest populære LCHF opskrifter på pizza, er nok med bund af blomkål. Men jeg stødte på en med spidsål, og synes faktisk den er bedre. Der er knapt så meget kålsmag, og med det rette fyld glemmer man, at bunden ikke er en almindelig hvedebund.

Gateau marcel uden sukker og mel

Gateaumarcel_lchf_thespacebetweenGateau Marcel er den mest fantastiske chokoladelage. Og her er den i en LCHF version uden sukker og mel.

LCHF nuggets – kylling paneret i flæskesvær

Kyllingpaneretiflæskesvær_lchf_peanutbutterdip_thespacebetween

Vi spiser aldrig købe-nuggets hjemme hos os. Vi laver vores egne med knuste flæskesvær. Ungerne elsker både at lave dem og at spise dem.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier