Kategoriarkiv: Opskrifter

En syndig god sovs: Blomkålsbearnaise

10.05.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

I fredags havde vi besøg af mine forældre, og vi grillede en cuvette på gasgrillen. Jeg havde lyst til at lave en god tyk sovs til kød, pomfritter og bønnefritter, og faldt over Madbandittens blomkålsbearnaise. Jeg har før lavet hjemmelavet bearnaise, men det er godt nok svært at røre så den ikke skiller. Det har i hvert fald voldt mig en del besvær de gange, jeg har skulle stå med æggeblommer og klaret smør! Og så er det bare noget hyr at skulle lave den i sidste øjeblik. Især når man har sultne unger i baggrunden.

Blomkålsbearnaisen er en helt andet sag. Den er meget let at gå til. Og så smager den næsten bedre end en almindelige bearnaise. Og den skiller ikke. Jeg lavede den ud af et meget lille blomkålshoved, og det blev til virkelig meget sovs. Vi var 4 sultne voksne og 3 ditto børn, og jeg tror vi spiste knapt halvdelen. Resten står i køleskabet til i dag, hvor vi vist bare skal have pomfritter og burger. Manden og jeg er lidt ramt efter en fest i går.

Opskriften er som følger. Jeg har lavet en lille smule om i den.

Blomkålsbearnaise, 6-8 personer

Ingredienser
1 blomkålshoved
1 løg
250 g smør
2-3 spsk. frisk estragon
1-2 spsk. hvidvinseddike
1-2 tsk. bearnaiseessens
2 æggeblommer
Salt og peber

Fremgangsmåde
Kog blomkål med hakket løg til det er blødt. Smelt smørret ved lav varme i en anden gryde. Hæld det hvide bundfald fra, så du har klaret smør. Blend blomkål og løg til en glat puré. Tilsæt æggeblommer, hvidvinseddike og bearnaiseessens, og blend igen. Tilsæt det smeltede smør i en stråle og blend. Smag sovsen til med salt og peber, og rør til sidst hakket estragon i. Jeg lavede den en time i forvejen og varmede den stille og roligt op på lavt blus. Det tog den ikke skade af.

Kyllingekødboller i fløde-/tomatsauce (LCHF)

22.04.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter, Vægttab

Denne ret er et godt alternativ til boller i karry. Den er knapt så tidskrævende, og kan sagtens laves på en travl hverdagsaften. Og så er der forholdsvis få ingredienser. Der er ikke meget grønt i den, men der kan med fordel tilføjes grøntsager i saucen – eller måske rives lidt squash i farsen. Eller også kan man gøre som os. Servere gnavegrønt som fx agurkestænger, gulerødder og peberfrugt til. Jeg kan godt lide lidt knas på toppen, så jeg bruger tit bladselleri som topping. Det gør også retten lidt mere let, da flødesaucen er meget tung og cremet. Denne gang blev det dog en rest blokost, som jeg havde til overs fra dagen før.

Kyllingekødboller i fløde-/tomatsauce, 2 voksne + 2 børn

Ingredienser til kødboller
500 g hakket kyllingekød
Evt. ½ revet squash eller et par revet gulerødder
1 finthakket løg
1 æg
Lidt mælk/fløde
Salt og peber

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienser sammen til en fars.
Form til kødboller og put dem i det kogende vand.
Lad dem koge cirka 10 minutter.

Ingredienser til sauce
1 hakket løg
1 presset fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater
1/2 liter fløde
Salt og peber

Fremgangsmåde

Svits løg og hvidløg i smør.
Tilsæt hakkede tomater og fløde.
Lad saucen koge, til den tykner – cirka 15 minutter.

Put kødbollerne i saucen ved servering eller behold dem separat. Mine børn kan bedst lide at tingene er adskilt, så vi serverer sovsen ved siden af.
Server med squashgetti. Min mand kan godt lide revet squash, men ungerne får ris eller pasta til.

Kylling i peanutsauce (LCHF)

17.04.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter, Vægttab

Min instagram tinethespacebetween svømmer i madbilleder for tiden:-). Både fordi jeg knokler på arbejdet og ikke har så meget andet at vise, men også fordi jeg har fuld fokus på god mad for tiden. Mad, der smager godt. Mad, der ikke indeholder pasta, ris, kartofler osv. Og mad, der er varieret. Før påske gik manden og jeg lidt døde i de sædvanlige retter som kødsovs, kyllingefilter og salat. Altså ikke i en og samme ret, men variationer af disse, så jeg har måtte kickstarte vores mad lidt.

Jeg har en kæmpe kurv med opskrifter, der er samlet over de sidste 10-12 år og nogle gange hiver jeg dem frem for at finde inspiration til aftensmaden. På mit tidligere arbejde havde vi en rigtig god kantine, og her fik jeg tit opskrifter med hjem. Nedenstående er en tilpasning af en af dem. Vi har faktisk ikke serveret det for ungerne tidligere, men de spiste det med velbehag. De fik dog almindelige ris til.

Kylling i peanutsauce

Ingredienser
500 g kylling i tern
2 dl kokosmælk
2 dl fløde
Saft fra ½-1 lime
2 spsk. soya
3-4 spsk. cremet/smooth peanutbutter

Drys
1 bundt frisk koriander
2 forårsløg
Skal fra ½-1 lime
1 dl salte peanuts

Fremgangsmåde

Steg kyllingen gylden og tag den af panden. Hæld kokosmælk, fløde, lime, soya og peanutbutter på panden og lad saucen småkoge i 5-10 minutter. Put kyllingen tilbage i panden. Smag evt. til med lime og soya.

Hak alle ingredienser til drys sammen.

Top retten med drys og servér med blomkålsris.

Endnu en gang hjemmebag – brownie med nutellacreme

29.10.2011 af: Tine Kategori: Opskrifter

 

Min kæreste er den største chokoladegris, jeg kender. Nogle gange driller jeg ham med at der er løber chokolade i hans årer, for han kan uden at blinke kværne en kæmpe plade chokolade (eller to), og skylle det ned med en Cocio! Allerede dér ville jeg have haft op til flere svedeture – selvom jeg også godt kan li’ en god gang chokolade.
Så da kagemesteren Camilla viste denne kage, måtte jeg bookmarke siden til senere brug. Nu er kagen bagt (og halvspist) og jeg skal hilse og sige at en er rigtig rigtig god, hvis man er et chokoladeøre. Nutellacremen er så  god – jeg glemte alt om mit projekt “smid babyvægt” og slikkede kniven, da jeg havde smurt kagen. Ups;-)
Jeg gengiver lige Camillas opskrift, som vist er fra Humminbird Bakery Kogebog. Den er altså virkelig god!

Brownie med nutellacreme (12-16 stykker)

Ingredienser
5 æg
500g sukker
125g hvedemel
100g kakaopulver
250g smør, smeltet (der stod usaltet i opskriften, men jeg bruger ALTID alm.)
30g valnødder, hakkede
100g chokolade, grofthakket (der stod 30g i opskriften, men det synes jeg er meget lidt)

en bageform på ca. 30×25 cm, beklædt med bagepapir

Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 170 grader.

Pisk æg og sukker let og luftigt med en elpisker i en stor skål. Tilsæt mel og kakaopulver, og pisk, til alle ingredienser er godt blandet. Hæld det smeltede smør i, og bland det igennem. Fordel valnødder og chokolade jævnt i dejen med håndkraft.

Øs dejen i den klargjorte form, og bag kagen i den forvarmede ovn 30-35 min. eller til toppen er fast, men kagen stadig er blød i midten. Lad den afkøle helt. (Jeg bagte vist min i 45 min. i stedet, men der er jo også stor forskel på ovne).

Nutellacreme
100g blødt smør
100g nutella
100g flormelis

Fremgangsmåde
Bland eller pisk ingredienserne rigtig godt sammen

Smør glasuren på brownien, når den er helt afkølet.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Kategorier