En let, men mættende sommersalat. Radiser er af egen avl, men butikkerne bugner jo af dem lige nu. Jeg har et eller andet med edamamebønner for tiden. Jeg kan spise dem hele tiden. Heldigvis er ungerne er også helt vilde med dem. De tror det er kæmpe ærter, så de ryger fint ned;-)
Jeg køber dem fra frost i Rema 1000. De hedder sojabønner. De har dem både pillede – det er dem jeg bruger i denne salat – og i skallen. Sidste nævnte er super som en sund snack med havsalt og chili! De koster nærmest ingenting, så det er ikke den værste last at have.
Bagte blomkålsris med radiser, edamamebønner og salatost, 4 personer
Ingredienser
1 blomkål
10 radiser
150 g edamamebønner
½ hvid ost i brik (jeg bruger den der hedder Puck)
Fremgangsmåde
Riv blomkålen på et rivejern. Læg det i en bradepande med bagepapir og bag det 10-15 minutter i ovnen ved 150 grader. Det skal bare have lidt farve i kanterne.
Kog bønner i letsaltet vand i 1-2 minutter. Skær radiserne i ringe.
Lad blomkålen afkøle lidt, og put det i et fad. Bland radiser og sojabønner sammen med. Top med smuldret salatost.