Kategoriarkiv: Opskrifter

Bagt laks og bønnesalat med ost

16.09.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

 

Bagtlaks

Når det skal gå hurtigt er det dejligt at have et par retter i ærmet, som kræver et minimum af forberedelse og tilberedelse. Sådan et det med denne ret. Det er kun osten, der skal skæres og mandlerne, der skal hakkes. Osten er endda skåret af Anton, så ungerne kan sagtens være med i køkkenet. Bønnerne passer sig selv i gryden og laksen ditto i ovnen. Faktisk tager den ikke mere end de 20-25 minutter, som laksen skal have i  ovnen. Det er dermed en ret, som kan laves mens ungerne får et bad. Vupti! Så slår man to fluer med et smæk.

Det er individuelt hvordan man vil bruge sine penge, men her synes jeg man skal prioritere laksen. Frisk laks smager bedre end frossen, synes jeg. Men man kan også vælge at prioritere bønnerne. Her kan man jo opgradere til friske bønner. Jeg synes dog de frosne er ok. I sær når de bliver serveret med en fed ost.

Mine unger fik pasta til retten. Og så fik de en rest dressing til. Men jeg synes faktisk ikke bønnerne behøver dressing, da den fede ost giver en god cremet fornemmelse.

Bagt laks og bønnesalat med ost, 2 voksne + 2 børn

Ingredienser
4 stykker god laksefilet
1 håndfuld hakkede mandler
1 pose bønner (jeg brugte frosne)
½ blokost

Fremgangsmåde
Læg laksefileterne i et fad og drys med hakkede mandler, salt og peber. Sæt laksen i ovnen og giv den 20-15 minutter ved 180 grader. Den skal stadig være saftig.
Mens laksen er i ovnen dampes bønnerne i lidt vand med salt. Vandet skal kun lige dække bønnerne. Damp/kog i ca. 4-6 minutter. Bønnerne skal stadig have bid. Skær osten i mundrette stykker og drys over bønnerne. Hvis der er flere mandler tilbage kan de sagtens drysses over også.

Hokkaido-fritter

14.09.2015 af: Tine Kategori: Mad, Opskrifter

I sidste uge blev jeg fristet af et fint lille hokkaidogræskar, da jeg var ude at handle. Jeg havde egentlig regnet med at det skulle blive til en cremet suppe med kokosmælk og ingefær, men det endte sin dage som velsmagende fritter. Fredag aften fik vi nemlig bøf bearnaise og der skulle selvfølgelig sprøde fritter til.

Bagt græskar får en meget intens smag, så der må gerne komme smæk på krydderierne. Jeg er især vild med hvidløg, timian eller rosmarin, men det er egentlig kun fantasien, der sætter grænser. Tror også de ville være gode med lidt chili på.

Fritterne bliver dejligt sprøde uden på, og bløde inden i. Jeg er vild med den kombination, men min mand var ikke den store fan. Så der blev lidt rester til lørdags middagsmad. Jeg endte med at spise dem kolde i bilen på vej til København. Det smagte super godt, synes jeg!

Hokkaido-fritter, 2 voksne + 2 børn

Ingredienser
1 hokkaidogræskar
Krydderi: fx 2 stk. revet hvidløg, 2 spsk. timian eller rosmarin
Olivenolie
Salt og peber

Fremgangsmåde
Skær græskarret over på midten og skrab det fri for kerner. Skær skiver med skræl på i ca. 1 cm’s tykkelse. Læg dem i en bradepande og vend i olivenolie. Drys med revet hvidløg eller hakket timian/rosmarin. Giv dem en omgang groft salt og peber, og bag dem 30 minutter i ovnen ved 200 grader. Vend dem af og til, men pas på med ikke at ødelægge dem.

Tilbehør: Blomkålscouscous & tomatsalat

01.09.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

I dag stod den på små krydrede oksedeller og tilbehøret var blomkålscouscous og tomatsalat. Menuen endte dermed med at blive en smule eksotisk. Måske en god blanding mellem græsk og marokkansk. Råvarerne var dog pæredanske, og vi prøver at udnytte de sidste smagfulde danske tomater med en helt plain tomatsalat. Dressingen er med til at give smag, men den kan også erstattes af en god ost, fx blokosten, som er min favorit. Den kunne sagtens smuldres over tomaterne, eller røres sammen med lidt citron og persille.

Blomkålscouscous var Sofia meget glad for. Hun synes det smagte rigtigt godt. Også manden var imponeret over den smag af citron, mynte og persille, der var i den saftige couscous. Saltmandler kan man sagtens undlade, men det give lidt spændende crunch til retten. Og når man er i gang kan man jo lave en større portion, så man har til lidt snacks:-)

Blomkålscouscous, 4 personer

Ingredienser
1 blomkål
1 håndfuld kruspersille
1 håndfuld mynte
Skal af 2 citroner
Saltmander
100 g mandler
Olie til stegning
Salt

Fremgangsmåde
Jeg puttede blomkålen i foodprocessoren, men den kan også rives på den fine side af rivejernet. Bland med citronskal og finthakket mynte og persille.
Opvarm olien. Lad mandlerne tage farve, mens de vendes i rigeligt salt. Lad dem køle af på et stykke køkkenrulle inden de hakkes, og puttes over couscous’en.

Tomatsalat, 2 personer

Ingredienser
2 store tomater
1 rødløg
Lidt kruspersille (kan udelades)
Dressing
1 dl mayonnaise
½ dl creme fraiche
1½ spsk. citronsaft
1 presset fed hvidløg
Salt og peber

Skær tomaterne i skiver og drys med finthakket rødløg. Rør dressingen sammen. Lav dem eventuelt på forhånd, så den kan hvile i køleskabet. Top med dressing og finthakket persille.

Hakkebøf med bacon, bløde løg og spejlæg

31.08.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

 

 

Den anden aften fik jeg helt vildt lyst til hakkebøf og spejlæg. Egentlig mærkeligt, da jeg ind til for 1½ år siden ikke havde spist nogen form for æg, siden jeg var lille. Jeg havde fået ind i hovedet at jeg ikke kunne lide æg. Heldigvis overtalte manden mig til at prøve det igen, og jeg har spist det lige siden:-). Jeg er nok mest til spejlæg, men elsker også et blødkogt æg.

Hakkebøf og spejlæg er bare en sindssyg god kombination. Der er noget ved at spise en saftig hakkedreng sammen med et knasende spejlæg med blød blomme. Mums! Og så går det lige i mullerne. Jeg toppede retten med masser af bløde løg (de er gemt under spejlægget), bacon og squashghetti af gul squash. Man kan dog også sagtens spise bøffen på et ristet stykke toast, hvis man(d) er mere til det.

Vi spiste 2 bøffer + 2 spejlæg hver, og var stopmætte! Ungerne fik pomfritter og ketchup til;-)

Jeg tænker ikke at retten behøver den store opskrift, da alle tingene jo er lige til at gå til. Jeg plejer at køb en helt almindelig 500 grams pakke med hakket oksekød. Gerne med en god fedtprocent, da bøfferne bliver saftigere. Tror jeg plejer at vælge den, der hedder 8-10%. Vi (2 voksne + 2 små børn) deler pakken, sådan at der bliver lavet 6 bøffer. 4 “store” á ca. 100 g/stk. og 2 små á ca. 50 g/stk. Dog kan andre familier have brug for mere kød, og så må man jo have en større pakke kød med hjem:-)

Kylling paneret i flæskesvær (LCHF nuggets) med peanutbutter dip

29.08.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter


Så fik jeg endelig taget mig sammen til at prøve en LCHF klassiker. Nemlig kylling paneret i knust flæskesvær. Eller LCHF nuggets som det jo reelt er. Jeg har længe haft opskriften i mit arkiv. I dag har ungerne og jeg været alene hjemme, da manden har været til polterabend i Jylland, og jeg tænkte at ungerne og jeg skulle have vaskeægte fingermad. Det er bare lettest at styre når man skal jonglere to børn ved madbordet, synes jeg. Manden har sjovt nok en tendens til at vælge spaghetti med kødsovs eller lasagne, når han er alene med ungerne. Det forstår jeg jo slet ikke! Det er ikke noget, der sviner værre. Men ham om det.

Kyllingen er overraskende nem at lave, og kan sagtens laves på en hverdagsaften. Faktisk er retten meget børnevenlig, da den både smager godt, men også er mega nem at gå til. Knus noget flæskesvær, vend kyllingen i det, steg og spis. Easy peasy!! Ungerne synes det var et hit at smadre flæskesværene, og de glædede sig meget til at smage kyllingen.
De spiste stykkerne med pomfritter, mayonnaise og ketchup til, mens jeg lavede bønnefritter og en dip af peanutbutter til.

LCHF Nuggets, 4 personer

Ingredienser
4 store kyllingefileter
1-2 æg
100 g flæskesvær uden fedtkant (kan købes i Rema1000)
2 spsk Pofiber (kan udelades)
Krydderi efter eget valg (jeg brugte all round krydderi, men eller er paprika et godt valg)
Smør/olie til stegning

Fremgangsmåde
Skær kyllingen i mundrette stykker. Flæskesværene knuses. Jeg brugte en frysepose og en kagerulle, men de kan også findeles i minihakkeren. Pofiber og krydderi blandes i flæskesværene. Kyllingestykkerne vendes i sammenpisket æg og derefter i “raspen”, og steges på panden i rigeligt fedtstof. Lad dem stege gyldne på den ene side inden de vendes.

Peanutbutter dip

Ingredienser
2 spsk. peanutbutter (jeg brugte crunchy)
1 spsk. Soya
Saft fra ½ citron
1 dl olie

Fremgangsmåde
Pisk alle ingredienser sammen til det får den rette konsistens. Hold lidt af olien tilbage og tilsæt hvis dippen er for fast.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Kategorier