Kategoriarkiv: Opskrifter

Tortillas med fyld på LCHF måden

04.08.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

Mine unger elsker tortillapandekager med fyld. De spiser altid mere end jeg regner med. Så det skulle vi selvfølgelig have i løbet af vores ferie. Jeg lavede en æggewrap til mig selv, og det fungerede rigtigt fint. Den kan nemt rulles sammen som en tortilla, og det smager fint. Ja, faktisk skal man kigge længe for ikke at se at det er en normal hvede- eller fuldkornstortilla.

Opskriften på æggewrap er fundet i et dameblad for lang tid siden. Jeg har haft udklippet liggende på køkkenbordet siden da som inspiration. Men nu kunne jeg endelig prøve det af. Ikke at det er den store videnskab, for man kan nærmest ikke kalde det en opskrift. Men hvis jeg ikke gemmer udklippet, så får jeg det aldrig prøvet af. Sådan har jeg det også, hvis jeg falder over noget på nettet. Så gemmer jeg det gerne i et Word dokument, som jeg printer ud en gang om måneden. Så kan jeg prøve de ting af, som jeg har fundet interessant den sidste måned. Det kan både være opskrifter og billeder. Jeg finder inspiration i det hele.

Æggewrappen kan fyldes med en masse lækre ting. Jeg valgte dog den helt traditionelle med oksekød og grønt. Dog vil jeg gerne prøve med krydret kylling næste gang. Æggewrappen smager i sig selv ikke af meget, så den må gerne få lidt smæk på tilbehøret. Jeg tilføjede chili mayo på min for at gøre den high fat. Ellers er det en ret low carb ret, som er fyldt med protein. Men kan også få fedtet ved at tilføje en god revet ost på toppen.

Jeg spiste 2 wraps til aftensmad, og så gemte jeg resten til frokosten dagen efter. Her lavede jeg quesadillas med masser af revet cheddar. Jeg elsker cheddar. Min fremgangsmåde kommer i morgen sammen med en ny madplan.

Æggewrap, 5-6 wraps

Ingredienser
8 æg
6 spsk. vand
Salt + peber

Fremgangsmåde
Pisk æg og vand sammen, og krydr med salt og peber. Steg på en pande – som når du laver pandekager. Sørg for at lave wrappen så tynd som mulig. Vend den, når den bobler på oversiden.

Fyld wrappen med det ønskede kød og grønt.

LCHF tærte med bacon og porrer

03.08.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

LCHF tærte

Denne opskrift har jeg nok haft i 15 år. Den er fra dengang Anne Larsen havde et madprogram i TV. Husker I hende? Hende der levede efter max 30% fedt reglen. Jeg så alle programmerne dengang, og investerede også i en af hendes kogebøger. Den har fulgt mig lige siden, og en af de opskrifter, jeg har lavet allermest, er denne super lækre tærte uden bund. Ingen tvivl om at mørdejsbund smager godt, men det er ikke det sundeste og så kræver det lidt tilberedning. Denne tærte kan laves ret hurtigt, og jeg synes ikke at den manglende bund gør noget. Så længe man har masser af lækkert fyld, så den ikke bliver vandet eller snasket. Opskriften viser sig faktisk at være ret LCHF venlig, så jeg kalder den en LCHF tærte:-)

Vi spiser tærten tærten sammen med et stykke kylling eller bare en sprød salat. Det kommer lidt an på humør eller sult. Alternativt kan man putte stegte kyllingestykker direkte i tærten.

LCHF tærte med bacon og porrer

Ingredienser
3 fintsnittede porrer
1 pakke bacon i tern
2 æg
1 æggehvide
3 spsk. creme fraiche
150 g revet ost

Fremgangsmåde
Steg bacon sprødt og sauter porrerne med til sidst.
Bland æg, creme fraiche og ost godt.
Læg bacon og porrer i en tærteform og kom ægge-ostemassen over. Bag ved 190 grader i 30-40 minutter.

Rabarber Crumble med hasselnødder

02.08.2015 af: Tine Kategori: Mad, Opskrifter

Vores ferie er allerede ved at lakke mod enden. I morgen står den igen på arbejde. Vi har desværre kun kunne tage 2 uger, da vi skal bruge 2 uger igen i efteråret. Men her er der til gengæld også booket en tur til Thailand på en luksuriøst resort, så det opvejer at vi ikke har haft det bedste vejr i vores uge i sommerhus på Lolland. Vi har dog hygget os og slappet af alligevel, og det er jo det vigtigste med ferie!

På madfronten har jeg ikke været så striks som normalt. Jeg har spist franske hotdogs, slik, masser af is og pizza. Sidste nævnte gav mig en kæmpe mavepine, så det var virkelig en øjenåbner ift. hvilken mad, der er godt for mig. Men det skriver jeg lidt mere om en anden gang:-)

Dette er IKKE en LCHF opskrift. Jeg laver også mad som falder uden for den kategori. Det er dog mest når det kommer til bagværk, for her smager hvedemel og hvidt sukker altså bare godt;-). Især når det laves som en mørdejstærte med sød rabarber og knasende hasselnødder. I princippet kunne crumble tærten også have været med æbler eller pærer, men vi har stadig rabarber i haven, så de skulle udnyttes.

Tærten er overraskende nem at lave – og endda også børnevenlig. Jeg havde Sofia med på sidelinjen, og hun kunne sagtens være med til at røre dejen sammen og til at putte rabarber og hasselnødder på bunden. Hun var dog svær at holde fra resterne af dejen. Men hvem kan bebrejde hende?! Sukker, mel og ssmør smager jo godt sammen;-)

Opskriften er fundet hos CPHFOODIE, men I får den lige her også.

Rabarber crumble med hasselnødder, 8 portioner

300 g mel
200 g smør
100 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
Ca. 400 g rabarber
En håndfuld hakkede hasselnødder

Start med at vaske rabarberne, og skær dem i små stykker.

Smelt smørret og hæld det over i en skål hvor det røres sammen med sukker og vaniljesukker. Herefter røres mel og bagepulver i lidt af gangen indtil kagedejen bliver til crumble.

Hæld cirka 2/3 dele af dejen i en smurt tærteform, og tryk den ned i formen og lidt op af siden. Anret herefter med rabarberne ovenpå dejen så de er spredt ud over bunden. Drys med hakkede hasselnødder.

Brug den sidste 1/3 del af dejen til at smuldre over rabarberne så de bliver en smule dækket.

Bag kagen i ovnen ved 160 grader i cirka 40-45 minutter.

Jeg serverede tærten lun med en god klat creme fraiche til, men jeg er sikker på at flødeis også vil være et hit.

Spansk sommergryde med chorizo

31.07.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

Denne opskrift er fra en af Madbandittens bøger. Jeg har dog revideret den lidt, da den originale opskrift er med svinekød i strimler. Det synes jeg blev meget tørt, og derfor laver jeg den nu med kylling i stedet. Det giver en meget mere saftig ret. Og det synes jeg er vigtigt når den kun består af kød og grønt, og egentlig ikke kræver noget tilbehør. Man kan nemt blive mæt af retten. Hvis man vil have mere fedt end det chorizopølsen bidrager med, så tænker jeg at en fed dressing godt kan bruges til. Måske en klat creme fraiche rørt om med citronsaft og salt?

Retten er super nem og hurtig at lave, så den er perfekt til de travle hverdagsaftener. Som bonus kan man sagtens tage resterne med i madkassen dagen efter.

Spansk sommergryde med chorizo, 2 voksne og 2 børn

Ingredienser
500 g kyllingefilet i tern
2 (rød)løg
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 grøn peberfrugt
½ squash
1 tsk. tørret rosmarin (kan udelades)
1 tsk. tørret timian (kan udelades)
1 spsk. friskhakket krydderurt (jeg brugte brøndkarse)
150 g chorizo
Revet skal af 1 øko citron
Salt og peber

Fremgangsmåde
Skær løg i grove både og hak hvidløg groft.

Skær peberfrugt i tern, squash i grove skiver og hak krydderurten groft. Skær chorizopølsen i tern.

Rist løg og hvidløg en pande i et par minutter. Løgene må ikke brune. Kom kyllingekødet på panden sammen med revet citronskal, og lad stege til det er gennemstegt. Krydr med salt og peber.

Steg chorizo på en anden pande. Den skal afgive fedt og blive sprød. Tilsæt peberfrugt, squash og krydderurter.

Kom chorizo og grøntsager på panden med kødet, og lad det sautere sammen et øjeblik. Anret på et fad, og drys evt. med lidt ekstra brøndkarse.

Karrykylling med rabarber i kokossauce

16.07.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

I lørdags kom mine forældre til mad, og jeg fik dermed mulighed for at afprøve et par nye opskrifter. Jeg synes altid det er lidt mere spændende at lave mad, når der kommer gæster;-). Vi har et kæmpe rabarberbed i haven og der er stadig mange stængler på. Jeg har længe kigget interesseret med når rabarber blev brugt i det salte køkken, for rabarberkompot og rabarbercrumble bliver lidt kedeligt i længden. Og nu tog jeg endelig springet og lavede det mest fantastiske kyllingefad med karrykrydret kylling, lyserøde rabarber og spicy kokossauce. Øj, hvor var det godt! Det skal jeg helt sikkert lave igen.

Jeg har stjålet fra en masse forskellige opskrifter, så her får I min version:-)

Karrykylling med rabarber i kokossauce, 4 voksne og 2 børn

Ingredienser
750 g kyllingefileter i tern
Saft fra ½ lime (citron kan også bruges)
4 spsk. olivenolie
2 spsk. karry
500-600 g rabarber
600 ml kokosmælk
2 dl bouillon (jeg brugte en terning med grøntsagsbouillon)
1 tsk. Sambal Oelek
Salt og peber
Em håndfuld persille

Fremgangsmåde
Rør en marinade af limesaft, olivenolie og karry. Læg kyllingeternene i marinaden i nogle timer.

Skær rabarberne i stykker. Rør kokosmælk, bouillon, sambal oelek og salt og peber sammen i en skål.

Brun kyllingeternene på en varm pande. De skal bare lige have lidt overflade, da de laves færdige i ovnen. Fordel rabarberne i bunden af et ovnfast fad, og hæld kyllingeternene henover. Bland dem godt sammen. Hæld sovsen over og sæt fadet i ovnen. Steg i ovnen i ca. 25-30 minutter ved 180 grader.
Pynt med finthakket persille.

Jeg havde lavet en salat af bagte blomkålsris med radiser og sojabønner til. Og så var der almindelig ris til dem, der ønskede det.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Kategorier