Kategoriarkiv: Opskrifter

Bagt laks med mandler & hotte bønner

27.10.2015 af: Tine Kategori: Mad, Opskrifter

Bagtlaks_mandler_hottebønner

Mine børn er som sagt vilde med bagt laks, så det får vi ret tit. I dag havde jeg lavet en sprød mandeltopping til laksen for at give lidt mere smag, og får at give lidt konsistens til retten. Det fungerede faktisk super godt, så det vil jeg helt sikkert gøre igen.

Bønnerne var en pludselig indskydelse, da jeg faktisk havde glemt at købe tilbehør til laksen:-). Bønner har vi nemlig næsten altid i fryseren, så dem prøvede jeg at tilberede på en lidt andet måde end blot kogte bønner eller bønnefritter. Børnene fik dog helt almindelig pastaskruer.

Retten kunne sagtens piftes op med en fed creme fraiche dressing, men det var der ikke lige overskud til i dag. Jeg arbejder nemlig på fulde drøn for snart at kunne holde 14 dages ferie i Thailand. Det trækker lidt tænder ud, og jeg kan mærke at jeg er nået til et punkt, hvor jeg snart ikke kan overskue mere. Men det hjælper heldigvis at de 14 dage skal bruges sammen med dem, som jeg elsker allermest. Og at temperaturen siger 30 grader. Det kan i hvert fald få mit humør til at stige voldsomt!

Bagt laks med mandler, 2 voksne + 2 børn

Ingredienser
600 g laks
Lidt smør
Skal fra 1 citron
1 håndfuld mandler
1 spsk. basilikum eller anden frisk krydderurt, fx bredbladet persille
1 spsk. olie
Salt og peber

Fremgangsmåde
Smør et ildfast fad med smør, og læg laksen med skindsiden nedad. Bland citronskal med hakkede mandler, finthakket basilikum og olie. Krydr med salt og peber. Put mandeltoppingen på laksen med en teske. Tryk den lidt fast. Bag laksen i ca. 15 minutter ved 180 grader.

Hotte bønner, 2 voksne

Ingredienser
1 pose frosne bønner
1 fed hvidløg
1 stort løg
1 spsk. chilikrydderi eller 1 frisk chili
2 spsk. sesam
Lidt smør til at stege i

Fremgangsmåde
Giv de frosne bønner et kort opkog. Dræn dem for vand. Hak hvidløget fint og skær løget i tynde både. Opvarm smørret i en pande, og sauter hvidløg og løg heri. Når løget er gennemsigtigt tilsættes bønnerne. Vend dem rundt et par minutter. Tilsæt chili og sesam inden servering. Bønnerne skal stadig have bid.

Hokkaidosuppe med spicy kylling og bacon topping

26.10.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

Hokkaidosuppe_lchf_thespacebetween

Jeg har sagt det før, men siger det gerne igen! Jeg er en suppe-pige. Jeg elsker suppe. Her i de kolde måneder kunne jeg sagtens spise det hver dag. Jeg tilføjer dog tit en slags kød, for at få lidt mere mæthedsfornemmelse. Denne gang er det kylling og bacon, men det kunne lige så vel være rejer, kødboller eller lignende. Man kan selvfølgelig også bare nøjes med suppe:-)

Suppen har hokkaido-græskar som base, og så er resterne i grøntsagsskuffen ellers tømt ned i gryden. Jeg tænker ikke så meget over, hvad jeg putter i, men blot at det skal smage godt. Og så tænker jeg lidt over farven. Det er bare mere appetitligt at spise en orange, rød eller grøn suppe end at spise en brun! Så denne suppe har altså overvejende røde, gule og orange grøntsager i.

Jeg bruger samme fremgangsmåde som ved den lækre grøntsagssuppe, men ingredienserne er blot skiftet ud. Det er en super god suppe, da den bliver helt cremet og fløjlsblød. Den kan varieres i det uendelige, så grøntsagerne kan man vælge efter behag.

Mine børn elsker suppen, så vær ikke nervøs for at servere den til de små. Jeg tager blot noget bacon og kylling fra, da de helst ikke skal have chili.

Hokkaido-suppe med spicy kylling topping, 4 personer

Ingredienser
2 fed hvidløg
3 løg
1 hokkaido græskar
4 gulerødder
2 rød/orange/gul peberfrugt
Et par stængler bladselleri
3 dl grøntsagsbouillon
½ dl tomatpuré
½ L fløde
250 g Philadelphia flødeost
Smør eller kokosolie til stegning
Salt og peber
2 pakker bacontern
1 håndfuld bredbladet persille
1 fed hvidløg
1 rød chili
1 bakke færdigstegt strimlet kylling

Fremgangsmåde
Snit løg, græskar, gulerødder, peberfrugter, bladselleri og hvidløg fint. Sauter løg og hvidløg i smør eller kokosolie indtil løgene er gennemsigtige. Kom græskar, peberfrugt, bladselleri og gulerødder op i gryden, og lad dem sautere med i nogle minutter. Tilsæt bouillon, tomatpuré, fløde og flødeost, og kog i 15 minutter. Lad suppen køle lidt ned. Blend den med en stavblender og varm op igen inden servering. Steg bacon, og tag af varmen. Sauter fintsnittet hvidløg og chili i baconfedtet. Hæld kyllingen ved, og varm igennem. Tilsæt persille og bacon til allersidst. Server suppen med spicy kylling topping.

Laksedeller med chili & mynte og asiatisk nudelsalat

21.10.2015 af: Tine Kategori: Mad, Opskrifter

Laksedeller_thespacebetweenAsiatisknudelsalat_thespacebetween

Mine unger er vilde med laks. Men kun laks, der er bagt i ovnen. Det er jeg nu også, men nogle gange kan jeg godt trænge til at variere tilberedningen lidt. Sidste torsdag lavede jeg derfor laksedeller til de voksne, mens ungerne fik deres ovnbagte laks. Opskriften på laksedellerne er vel snart 10 år gammel, og jeg tror jeg fandt den i et dameblad dengang. Jeg synes den er super god, da laksedellerne har mega meget smag, og bliver helt sprøde i det. Faktisk lidt som om de er friturestegte. Men det er de altså ikke;-)

Til dellerne fik vi en asiatisk nudelsalat. Jeg havde i længere tid haft nogle shirataki nudler (diet noodles) liggende i skuffen, og tænkte at de ville passe godt hertil. De smagte nu ikke af meget, så det var godt at de var vendt i en asiatisk dressing og at der var masser af grønt til.

Mine unger var med til at skære grønt, og lavede deres egen lille skål med sukkerærter, gulerødder og peberfrugter. De vil nemlig helst ikke have det hele blandet sammen.

Laksedeller, 7 stk.

Ingredienser
3 laksefileter uden skind, ca. 400 g
Saft fra ½ lime
1 spsk. revet ingefær (kan udelades – jeg brugte stødt i mangel af bedre)
3 spsk. kartoffelmel
1 æggehvide, let pisket
½ finthakket chili
1 håndfuld finthakket mynte
Olie til stegning
Salt og peber

Fremgangsmåde
Hak laksefileterne i små stykker. Jeg synes gerne dellerne må have bid, så jeg hakker med en kniv. Hvis man vil have en glat fars, kan man blende. Rør laksen sammen med salt, peber, lime og ingefær. Drys med kartoffelmel over, og rør godt rundt.
Rør den letpiskede æggehvide i, og derefter chili og mynte.

Varm olien op. Kom lakseblandingen på i klatter med en ske, Steg dem gyldne i 2-3 minutter på hver side.

Asiatisk nuddelsalat

Ingredienser
1 pose nudler, ca. 200 g
1 peberfrugt
½ bakke sukkerærter
4 gulerødder
2 forårsløg

Dressing
3 spsk. soya
Saft fra ½ lime
1 tsk. riseddike
2 tsk. Sukrin Gold
1 revet fed hvidløg
1 spsk. sesamfrø

Fremgangsmåde
Kog nudlerne efter anvisningen. Bland dressingen sammen. Blancher sukkerærterne i kogende vand i 1 minut. Skær dem i tynde strimler sammen med gulerødder og peberfrugter. Skær forårsløgne i tynde ringe. Bland det hele sammen i en stor skål.
Bland dressingen og hæld over.

Marineret svinemørbrad med thai-inspireret spidskålsalat med bønnespirer & peanuts

16.10.2015 af: Tine Kategori: Mad, Opskrifter

Svinemørbrad_thaisalat_thespacebetween
Sidste fredag havde jeg pludselig lyst til lidt thai-inspireret mad. Det kunne heldigvis kombineres med at mine forældre kom til spisning. De kan nemlig også godt li’ kombinationen af den stærke chili, salt soya, sød sukker (Sukrin) og syrlig lime. Jeg marinerede en svinemørbrad til de voksne (den øverste), og lavede en helt neutral version til børnene. Dertil en super godt salat men en masse grønt. Spidskålen ændrer smag og konsistens, da den bliver “tilberedt” af limesaften, så den kan anbefales selvom man ikke er til kål. Jeg tog lidt peberfrugt og peanuts fra til ungerne, da de helst ikke vil have det blandet sammen. Og så lavede jeg rösti og bearnaisesauce til dem. Ikke så eksotisk, men det kan de nu en gang godt li’;-)

Denne ret indeholder ikke meget fedt, og den efterlader derfor rigeligt med plads til en dessert, hvis man er til LCHF. Måske en omgang luftige vafler med masser af flødeskum.

Inspiration er hentet hos YouLoseSome YouWinMore, men jeg har lavet enkelte tilretninger for at ramme den smag, jeg gerne ville:-)

Marineret svinemørbrad, 4 portioner

Ingredienser
1 afpudset svinemørbrad
4 spsk. soya
4 spsk. sesamolie
2 spsk. limesaft
2 tsk. Sukrin Gold

Fremgangsmåde
Bland soya, sesamolie, limesaft og sukrin godt sammen i en skål. Put mørbraden i en frysepose, og hæld marinaden ned til den. Læg den i køleskabet i mindst 1 time.
Læg svinemørbraden i et fad, og hæld marinaden over. Put den i ovnen i 25-30 minutter ved 175 grader. Sørg for at putte en skefuld marinade over en gang i mellem.

Spidskålsalat med bønnespirer og peanus

Ingredienser
1 spidskål
8-10 cherry tomater
2 fed hvidløg
½ rød chili
1 håndfuld peanuts
3 spsk. limesaft
1 spsk. Sukrin Gold
3 spsk. sesamolie
1 bakke bønnespirer
1 rød peberfrugt
1 håndfuld koriander (kan udelades)

Fremgangsmåde
Snit spidskålen helt fint. Skær tomaterner i kvarte. Hak chili og hvidløg fint. Put det i en morter eller skål og stød det grundigt sammen med sukrin. Tilsæt peanuts og stød videre. Tilsæt tomater og mos det hele sammen. Kom spidskål og chili/hvidløg/peanuts/tomat blanding i en stor frysepose. Tilsæt limesaft og sesamolie. Luk posen. Ryst, ælt og mos det hele godt sammen. Spidskålen skal være godt sølet ind i tomat osv. Drys med koriander, bønnespirer, fintsnittet peberfrugt og ekstra peanuts ved servering.

LCHF Lasagne med Pofiber plader og blomkålsbechamel

12.10.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

LCHFlasagne_lchf_pofiber_thespacebetween
Lasagne er jo en sand klassiker, og før jeg begyndte at skelne til LCHF principperne lavede vi det nok hver 2.-3. uge. For det smager jo godt! Men først nu har jeg afprøvet en LCHF version, hvor pastapladerne er erstattet af Pofiber plader og bechamelsaucen er lavet af blomkål. Jeg lavede lasagnen uden at fortælle min mand om ændringerne ift. den “rigtige” lasagne og han havde ikke gættet at det var en blomkålsbechamel. Han havde derimod luret at det var lasagneplader lavet på Pofiber og æg. Konsistensen er nemlig lidt ægget, men jeg synes det bliver skjult af kødsovs og bechamel.
Kødsovsen har jeg ikke nogen opskrift på, da du sikkert har din egen favorit. Jeg plejer dog at tømme grøntsagsskuffen og tilføjer gerne revet gulerod. Det giver god smag, og en saftig konsistens. Det er vigtigt at kødsovsen er lidt til den tynde side, da æggepladerne suger lidt væske. Jeg fik et par plader til overs, da jeg lagde lasagnen sammen. Dem skar jeg i tynde strimler a la spaghetti, og brugte dem i en pastaret. De kan sagtens fryses eller køles.

Jeg starter med et lab bechamel i bunden og forsætter så med kødsovs og plader indtil kødsovsen er brugt op. Jeg afslutter med et lag bechamel. I dette tilfælde undlod jeg ost på toppen, men det er jo en smagssag. Mine børn er desværre ikke så vilde med brunet ost, så jeg prøver at styre mig:-)

Lasagneplader, 1 bradepande

Ingredienser
4 æg
150 Philadelphia eller anden flødeost
½ dl Pofiber
1 håndfuld revet ost, fx parmesan
3 spsk. olie
½ tsk. salt

Slå æggene ud i en skål, og bland med flødeost, revet ost, olie og salt. Bland Pofiber i, og rør godt rundt. Jeg brugte en stavblender for at undgå at det blev grynet. Hæld straks i en bradepande beklædt med bagepapir. Sørg for at det bliver fordelt på hele pladen. Bag i ovnen (ikke varmluft) i 15-20 minutter ved 150 grader. Det skal ikke tage farve, men blot sætte sig.
Lad pladen køle, og skær ud i passende størrelse. Pas på når de tages af bagepapiret. De kan godt hænge i.

Blomkålsbechamel

Ingredienser
½ blomkål i buketter
1½ L vand
3 stk. grøntsagsbouillonterninger
1-1½ dl mælk
Salt/peber

Kog blomkålen mør i vand med bouillonterninger. Dræn blomkålen, men gem kogevandet. Blend blomkålen sammen med 2 dl kogevand. Spæd op med mælk til det har en passende konsistens. Smag til med salt og peber.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Kategorier