Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Kategoriarkiv: Opskrifter

LCHF ‘kartoffelsalat’: Cremet blomkålssalat

08.08.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

image

I weekenden fejrede vi Sofias 5 års fødselsdag med boller, kage og pølser på grillen. Til pølserne havde jeg lavet en cremet blomkålssalat med alle mulige sprøde grøntsager. Radiser, asparges og forårsløg. Alt sammen vendt i en dejlig dressing. Ja, det er vel det nærmeste man kommer en kartoffelsalat når man gerne vil undgå kartofler;-)

Jeg lavede blomkålssalaten 5 timer i forvejen, og det tog den overhovedet ikke skade af. Og jeg har faktisk spist rester de sidste 2 dage. Selv i dag smagte den godt!

Blomkålssalat

Ingredienser, 6-8 personer 

1 let kogt blomkål i små buketter
2 bundt radiser
4 forårsløg
1 bundt asparges
6 spsk creme fraiche 18%
2 spsk mayonnaise
2 tsk dijon sennep
salt, friskkværnet peber
Fremgangsmåde

Rør dressing af cremefraiche, mayonnaise, sennep, salt og peber. Tilsæt blomkål i samt fintsnittede radiser, forårsløg og asparges. Anret det hele i en skål og pynt eventuelt med friske krydderurter.

LCHF brød/boller: Eighties

06.08.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

image

image

Efter 2 år på LCHF inspireret kost savner jeg faktisk ikke brød og boller mere. Jeg synes der er masser af andre gode alternativer. Men jeg kan altså godt få trang til en nybagt bolle med smør. Her til morgen afprøvede jeg derfor de meget kulhydratfattige eighties.

Eighties er lavet af æg, mayo og Pofiber, og de tog ikke mange minutter at lave. De skal blot røres sammen, og så en tur i ovnen. Nogle tilbereder dem i mikroovnen eller på en pande, men jeg havde alligevel ovnen tændt til rundstykker til resten af familien.

Konsistensen på Eighties er ikke så æggeagtig, som det meste andet LCHF brød, og de smagte altså super godt med en skive flødehavarti oven på:-)

Opskrift på 6 stk Eighties

2 æg
40 g mayonaise
16 g Pofiber
2 tsk bagepulver
Et nip salt

Fremgangsmåde

Pisk æg og mayonaise sammen i en skål. Derefter blandes pofibre, bagepulver og salt i. Derefter er massen klar til at komme på bradepanden. Jeg satter 6 små ‘pandekager’ af med en sovseske, og gav dem 10-12 minutter i ovnen ved 200 grader.

Blomkålshummus

04.08.2016 af: Tine Kategori: Mad, Opskrifter

image

Det er længe siden der har været opskrifter på bloggen. Det er ikke fordi, jeg ikke laver mad eller afprøver nye ting. For det gør jeg! Jeg elsker at stå i mit køkken. Jeg elsker at eksperimentere og smage nye ting.

Jeg har længe ville afprøve blomkålshummus. Tænkte det ville være godt som spread og dip. Tidligere i dag blev det brugt som dip til nogle kyllingespyd, og det fungerede rigtigt fint.

Det har en lidt skarpere smag end almindelig hummus, men blomkålshummus kan altså godt anbefales. Jeg tænker faktisk det sagtens kan bruges som en form for ‘kartoffelmos’ til gryderetter, hvis man blot undlader lidt af væsken. Ren blomkålsmos bliver ofte lidt tyndt, men blomkålshummus har lidt mere tekstur.

Blomkålshummus

Ingredienser
1 ds kogte kikærter
1/2 blomkål, ca 300 g
Saft fra 1 1/2 – 2 citroner
1 fed hvidløg
Paprika
Salt og peber

Fremgangsmåde
Del blomkålen i små buketter og kog dem møre i letsaltet vand. Lad afkøle og dræn dem. Dræn kikærter. Blend blomkål og kikærter med hvidløg og citronsaft. Lad være med at tilsætte al saften på een gang. Vurder først konsistensen. Smag til med salt, peber og paprika.

Pizza Night med hjemmelavet pizza

05.07.2016 af: Tine Kategori: Mad, Opskrifter

Hjemmelavet pizza IMG_8007 Hjemmelavet pizza

I lørdags havde vi lovet min søster og svoger at passe deres 2 unger mens de tog til fest. Jeg var godt nok ikke helt frisk efter vores champagneaften dagen førvores champagneaften dagen før, men heldigvis  var det en både børnevenlig og dagen-derpå venlig menu, jeg havde købt ind til. Nemlig hjemmelavede pizzaer!

Sofia og Anton har aldrig været super vilde med pizza, men det sidste halve år, er de faktisk begyndt at spørge efter det. Vi køber det sjældent hos pizzamanden. Vi laver oftest hjemmelavet pizza. Både fordi det smager bedre. Fordi det er let. Fordi vi selv kan bestemme fyldet. Og fordi det er hyggeligt.

Jeg har ikke en opskift, som jeg følger hver gang, da den lidt afhænger af hvilket mel, jeg har i huset, og hvor lang tid, jeg har til at lave dejen. Denne gang havde jeg kun hvidt hvedemel, og et par timer til at lade dejen hæve. Jeg endte med at bruge en opskrift fra Valdemarsro.dk, og pizzaerne blev super gode.

Jeg har dog ændret lidt i fremgangsmåden, da jeg synes pizzaerne bliver gode, hvis man lige giver bundene et par minutter i den varme ovn før fyldet puttes på. Det gør at tomatsaucen ikke gør bunden blød og smattet. Jeg kender godt tricket med at bage dem på en varm pizzasten eller en bageplade, men jeg synes det er så uhandy at stå med alle de varme ting, eller i det hele taget at få pizzaen (hel) over på bagepladen. Derfor forbager jeg bundene lidt, og kan så i ro og mag putte fyld på.

Tomatsaucen er også hjemmelavet, og er alle forberedelsern værd. Hjemmelavet smager så meget bedre end store-bought.

Opskrift på hjemmelavet pizza

4 voksenpizzaer + 6 børnepizzaer
50 g gær
5 dl lunkent vand
5-6 spsk olivenolie
2 tsk salt
1000 – 1200 g hvedemel
1 spsk olivenolie til skålen.

Opløs gæren i en skål med det lunkne vand. Kom 2 dl mel, olivenolie og salt i, lidt efter lidt tilsættes resten af melet under omrøring og det æltes sammen til en smidig dej. Ælt dejen på bordet i et par minutter. Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie.

Du må endelig ikke lade være med at bruge olie i dejen, for at spare på fedtet. Olien gør dejen smidig, nem at arbejde med, skorpen ekstra god og så er det altså også sundt.
Lad dejen hæve i 45 minutter til en time, gerne længere hvis du har tid. Derefter rulles dejen ud på bordet. Lad ovnen varme op til 250 grader, og bag bundene et par minutter. De skal kun lige have en lille bagt overflade. Tag bundene ud og put dit favoritfyld på. (Jeg bagte bundene et par timer før, så de kan sagtens laves på forhånd.)
Kom pizzaen på pladen, fyld dit favoritfyld på og bag i ca 10 minutter, eller til bunden er sprød.

Hjemmelavet tomatsauce

1 kg tomater
1 løg
1 håndfuld blandet basilikum og/eller oregano
1 skvæt rødvin (kan udelades)
Salt/peber
Sukker
Smør/olie til stegning

Snit løget fint og lad det sautere i lidt smør eller olie. Hak tomaterne og kom ved. Jeg skærer altid knoppen fra, da den kan være lidt træls. Nogle hiver skindet af tomaterne, men det er mit liv altså for kort til;-). Lad tomaterne stege med et par minutter. Tilsæt rødvin, og lad saucem simre i alle de timer, du har tid til. Den bliver bare bedre og bedre, og tykkere og tykkere. Min fik 2-3 timer. Sluk varmen og tlsæt de finthakkede krydderurter, og krydr med salt og peber.

LCHF Kyllinge-curry med blomkålsris

22.06.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

Kyllingecurry_lchf_kokosmælk_thespacebetween

Jeg er en sucker for eksotiske retter. Og da jeg stadig lever efter nogle af LCHF principperne, måtte jeg også bare prøve denne “slankeopskrift” fra Femina. Den var super let at lave. Og den smagte virkelig godt. Både min mand og jeg måtte holde igen. Ellers havde vi spist alt for meget. Så godt smagte den.
Retten er ikke stærk. Mine unger kunne sagtens spise den. Faktisk var Sofia ret vild med det. Og hun spiste endda også noget af alt det grønne! Jeg plejer faktisk at lave gnavegrønt til dem, da de ofte ikke vil have det blandet i sovsen. Men da jeg prøver ikke at lave specielt mad til dem, så fik de altså det samme som os voksne denne gang.

Jeg lagde en ekstra klat rød karry på min tallerken, så retten fik lidt mere smag. Men det kan man jo selv justere som man vil.
Jeg serverede den med blomkålsris til. Ungerne fik dog almindelige ris.

Det næste ret, jeg skal afprøve er en falafel opskrift. Jeg elsker at stå i køkkenet. Jeg ville ønske, jeg havde mere tid til det. Falaflerne er nok en weekend-opgave. For på hverdage skal maden helst stå på bordet senest kl. 17-45. Ellers begynder de små banditter at blive ret umulige;-)

INGREDIENSER, 4 personer
350 g kyllingebryst uden skind
1 spsk. olivenolie til stegning
2 fed hvidløg
1 lille rødløg
15 g frisk ingefær
½ – 1 spsk. rød karrypasta
½ dl kokosmælk (ikke light)
3 dl hønsebouillon
200 g squash
200 g broccoli
1 rød peberfugt
3 stængler bleg-/bladselleri
saft af ½ limefrugt
6 dråber fiskesauce
salt
1 håndfuld frisk koriander

Opskrift – sådan laver du kyllinge-curry med blomkålsris

Skær kyllingekødet i små tern, og brun dem et par minutter i olien. Tag kødet op, og sæt det til side. Gem olien i gryden. Hak hvidløg fint, halvér løget, og skær det i tynde skiver på langs. Skræl ingefær, og hak den fint. Brun hvidløg, løg og ingefær i olieresten i 3-4 minutter. Tilsæt karrypasta, og svits yderligere et par minutter. Tilsæt kokosmælk og hønsebouillon, og lad det simre for svag varme i 10 minutter. Skyl squash og broccoli. Skær squash, peberfrugt og selleri i små terninger, og broccoli i små buketter. Tilsæt kyllingekødet efter de 10 minutter, og lad det simre med, til det er næsten helt mørt. Tilsæt squash, peberfrugt, selleri og broccoli de sidste par minutter, så de når at blive møre, men bevarer sprødheden. Smag retten til med limesaft, fiskesauce og lidt salt.
Servér med blomkålsris, frisk koriander og en ekstra klat rød karry.

Side 3 af 181234510Sidste »

Følg via bloglovin

Follow

Følg via email

Follow

@tinethespacebetween

Kategorier