Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Kategoriarkiv: Opskrifter

Wok med oksekød, kikærter og spidskål

12.04.2016 af: Tine Kategori: Mad, Opskrifter

Her til aften har vi fået wok med alt godt fra fryser og køleskab. Jeg tror ikke retten er LCHF pga. kikærterne, men det ændrer ikke på at den smager godt, og er fyldt med en masser gode proteiner og fibre.

I søndags havde jeg kogt en pose kikærter til hummus, men da der var alt for mange, lagde jeg en pose i køleskabet. Derfor endte de i wokken i dag. Normalt ville jeg ikke blande kikærter i en wokret, men det gav faktisk en dejlig smag at blande Asien og Mellemøsten sammen. Det var dejligt frisk med de lynstegte grøntsager, og det gav samtidig god mæthedsfornemmelse med kikærterne. Manden var positivt overrasket, og det var jeg faktisk også selv.

Wok med oksekød, kikærter og spidskål, 2 voksne og 2 børn

Ingredienser
300-400 g oksekød i tern
Ca. 350 g kogte kikærter
1 spidskål
4 gulerødder
1 grøn peberfrugt
2 spsk soja
1 fed hvidløg

Fremgansgmåde
Mariner kødet i soja og revet/knust hvidløg i 30 minutter eller mens grøntsagerne snittes. Gulerødderne skæres i mønter, spidskålen snittes helt fint og peberfrugterne i lange tynde strimler.
Tænd wokken, og steg kødet i lidt af sojamarinaden. Lad det få fint med skorpe inden kikærterne puttes i. Steg i et par minutter. Put resten af grøntsagerne ved og steg til de stadig har lidt bid. Hæld den sidste soja på inden servering.

LCHF gratin med kylling og grønt

11.04.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

Gratin_lchf

Kender I de dér små madlavningsvideoer, der popper op på Facebook? Jeg møder dem i hvert fald flere gange om dagen. Jeg bliver faktisk tit inspireret af dem, og denne ret er lavet med inspiration fra sådan en video. I videoen laves der “Baked Rice & Cheese Casserole”. Altså en slags lasagne blot med ris, skinke og grøntsager. Jeg elsker sådan nogle retter, hvor man bare kan smide det hele sammen, og det så passer sig selv. Derfor måtte jeg prøve og lave en variant uden ris – og med kylling, da det lige var det, jeg havde i fryseren.

Fadet var egentlig lavet til mig selv, men manden spiste rester dagen efter, og var overrasket over, hvor godt det smagte. Det er jo egentlig en ret simpel ret – som indbyder til at man bruge alle sine rester – så den er god at lave, når man skal tømme køleskabet. Mine unger er ikke så vilde med at alt bliver blandet sammen, så derfor blev dette fad ikke serveret for dem. De fik derimod kylling og grønt serveret hver for sig, og med ris on the side.

Jeg kalder det en gratin, og den bliver faktisk kun bedre af at blive varmet op dagen efter. Så har det sat sig på den helt rigtige og cremede måde. Man kan selvfølgelig også laves det uden kød, så det blot bliver vegetarisk tilbehør.

Gratin med kylling og grønt, 4 personer

Ingredienser
1 blomkål
4 kyllingefileter
2 æggeblommer
2 1/2 dl fløde
2 håndfulde revet mozzarella
2 gulerødder
1 løg
1 håndfuld persille (eller anden frisk krydderurt – kan dog også helt udelades)
Salt/peber

Fremgangsmåde
Kog eller steg kyllingefileterne, og riv dem i mundrette stykker med to gafler. Imens rives blomkål til “ris”, guleroden rives fint, og løget hakkes i små tern. Persille snittes fint.

I en skål blandes æggeblommer med fløde og 1 håndfuld revet ost. Smid den revne kylling, grøntsager og persille ned i ægge-/ostemassen, og krydr med salt og peber.

I et ovnfast fad lægges der nu en bund af blomkålsris. Oven på lægges grøntsagsblanding. Derefter igen et lag ris og til sidst det sidste grøntsagsblanding. Top med revet ost.

Bag det i ovnen i 30 min. ved 180 grader.

Cremet LCHF fløde”pasta”

17.03.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

Dette er faktisk en af mine hofretter. Pasta i cremet flødesauce med bacon og en masse grønt. Mums! Manden og jeg spiste det tit før jeg besluttede at udelade pasta fra min kost, men nu er retten kommet tilbage på menuen. Jeg laver den nemlig blot med en pastaerstatning, fx med ærtepasta som her, eller med disse spaghetti varianter, som jeg ofte har i skuffen. Ærtepastaen er dog købt i Netto, og den er sågar økologisk. Den hedder Grainway, hvis nogle skulle være interesseret. De har også en variant lavet på røde linser, og den er virkelig god. Klart den bedste, jeg har smagt. Jeg mener, jeg gav 15 kr. for en pose med 250 g.

Min inspiration til retten stammer fra en pastaret, som man kunne få på en restaurant i Odense. Mammas er uden tvivl byens bedste pasta sted, og de havde i mange år en nr. 39 Don Carlos på menukortet, som var årstidens grønt med bacon i flødesauce. Den tog de dog af kortet og jeg har derfor eksperimenteret med min egen variant;-). Jeg har haft svært ved at få saucen blød og cremet, men jeg tror endelig jeg har knækket koden.

I princippet kan alle grøntsager bruges. Det er bare at vælge ens favoritter. Hvad der dog er vigtigt, er at baconen steges helt sprød. Sprødere end normalt, da den jo mister lidt af sprødheden pga. saucen. Der er ikke noget værre end gummi-bacon!

Cremet ærtepasta i flødessauce med bacon og grønt, 4 personer

Ingredienser
1-2 pakker bacon i tern (alt efter hvor meget bacon, man vil have)
1 squash
1-2 porrer
1 bundt asparges
1 løg (gerne rødløg)
1/2 L fløde
Et par håndfulde revet parmesan
1 pose ærtepasta, 250 g (eller almindelig pasta)
1/2 – 1 dl kogevand
Salt/peber

Fremgangsmåde
Kog pastaen i vand med rigeligt salt. Gem lidt af kogevandet inden du dræner pastaen.
Men pastaen koger steges bacon sprødt. Når det er ved at være færdigt tilsættes de snittede grøntsager. Giv dem et par minutter. De skal stadig have bid. Fløden tilsættes i panden, og parmesan røres i. Lad blandingen simre lidt, så saucen tykner. Hæld den drænede pasta i. Tilsæt lidt af kogevandet. Det giver lige saucen den dejlige cremede følelse. Krydr med salt og peber. Drys gerne lidt ekstra parmesan på toppen inden servering.

Fløde”kartofler” på LCHF manér

07.03.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

Jeg lever stadig efter LCHF, og bliver ved med at afprøve nye ting. Noget er direkte kopier fra dygtige LCHF’ere, mens andre ting bliver til i mit køkken, når jeg kommer i tanke om ting, der måske kunne fungere. Denne opskrift er faktisk et bevis på sidstenævnte. I fredags fik vi flødekartofler og bøf fra den lokale slagter, og jeg ærgrede mig over, at jeg ikke havde sørget for et alternativ til mig, som jo helst undgår kartofler.

Da vi så skulle have god langtidsstegt culotte om lørdagen, tænkte jeg, at jeg ville afprøve at lave fløde”kartofler” med knoldselleri i stedet for. Jeg fandt en spændende opskrift på flødekartofler, hvor de skulle langtidssimre i en Römertopf sammen med løg, porrer og fløde. Min tanke var at det ville passe rigtigt godt med knoldselleri, da langtidsstegning typisk giver en sødere smag. Og da knoldselleri jo er lidt bitter i smagen, så måtte det i mit lille hovede betyde at smagen ville blive lidt mere mild.

Og det viste sig at smage sindssygt godt!! Det skal jeg helt sikkert lave igen! Opskriften er super simpel, og det passer sig selv i ovnen. Perfekt til hvis man skal have gæster.

En Römertopf er ikke strengt nødvendig. Man kan sagtens lave dem i et almindeligt fad overdækket med staniol. Og man kan også sagtens give dem kortere eller længere tid alt efter hvor god tid, man har!

Fløde”kartofler” med knoldselleri, 2-4 personer

Ingredienser
1 knoldselleri
1 porre
1 løg
5 dl mælk
2 dl fløde
Salt/peber

Fremgangsmåde
Sæt Römertopfen i vand mens grøntsagerne snittes.
Skær skrællen af knoldsellerien, og skær den i skiver, som du ville skære en kartoffel til flødekartofler. Mine skiver var ca. 1/2 cm tykke, og de blev fint møre mens de stadig holdt formen.
Vask og snit porren i tynde ringe. Skær løget i halve ringe.
Hæld knoldselleri, porrer og løg i Römertopfen. Bland det godt sammen og krydr med salt og peber (urtesalt eller hvidløg kunne også være lækkert). Vær endelig rundhåndet med krydderierne. Tilsæt mælk og fløde, og rør rundt.
Sæt Römertopfen i ovnen og lad det simre i 3 timer ved 150 grader. (hvis man kun har tid til 2 timer skal ovnen være 175 grader, og giver man det 4 timer, skal den stå på 125 grader).

Tomat-squash lasagne (low carb)

11.02.2016 af: Tine Kategori: Mad, Opskrifter

Tomatsquashlasagne_lowcarblasagne_thespacebetween

Jeg er her stadig! Dog ikke så ofte som tidligere, men overskuddet skal nok komme tilbage igen. Jeg er stadig nyt-job ramt, og orker ikke andet end at smide mig på sofaen når ungerne er puttet. De sidste par dage har jeg endda også følt mig lidt halvsløj, men jeg har klaret det med Panodiler og masser af dyne-varme. Anton er også ramt, så det handler bare om at overleve for tiden. Jeg er ikke den mest spændende mor eller kone for tiden, men sådanne perioder har alle vel?

Mad skal vi dog have, så på den front står det ikke stille. Underligt nok får jeg energi og overskud af at stå i køkkenet, og bikse nye ting sammen, så vi har faktisk fået mange nye ting de sidste par uger. Det der er fælles for maden er dog, at det ikke tager særligt lang tid at lave. Det skal helst kunne laves på minimum 30 minutter.

Denne lasagne var jeg lidt spændt på, men den blev faktisk rigtig god. Dog bedst på andendagen, da den havde fået lov til at sætte sig lidt. Mine unger vil helst ikke have tingene blandet sammen, så da jeg stegte kødet, tog jeg noget fra til dem. Og det fik de så sammen med pasta og grøntsager on the side:-)

Lasagnen er ret low carb og low fat, men hvis man gerne vil have fedt end hvad hytteosten kan birdrage med, så kan man jo spise en avocado til ligesom jeg gjorde.

Tomat-squash lasagne, 4 personer

Ingredienser
500 g hakket oksekød
2 fed hvidløg
5 tsk. rød pesto eller tomatpuré
1 spsk. tørret oregano
1 squash
6-8 store tomater
5-6 spsk hytteost
Evt. en håndfuld revet ost
Lidt olie eller små til stegning

Fremgangsmåde
2 knust fed hvidløg svitses i lidt olie eller smør. Hakket oksekød svitses sammen med. 5 tsk rød pesto røres i, og der krydres med oregano, salt og peber. 1 squash og 6-8 tomater skæres i tynde skiver. De lægges lagvis med kødet i et fad. Kødet rækker kun til et lag, så jeg startede med tomater, så squash, så kød, så squash og til sidst tomater. Men det kan man jo gøre som man vil, eller efter fadstørrelse. 5-6 spsk hytteost smøres på toppen. Evt. også en håndfuld revet ost. Bag i ca 30 min ved 175 grader.

Følg via bloglovin

Follow

Følg via email

Follow

@tinethespacebetween

Kategorier