Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Kategoriarkiv: Opskrifter

Juleknas uden tilsat sukker

18.11.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter


Jeg er ved at afprøve en masse opskrifter på juleknas uden tilsat sukker. Denne er en tilpasning af en Michelle Kristensens opskrifter på hendes website. Hun kalder dem MK Snickers og tilsætter også rosiner. Jeg er dog ikke fan af rosiner og har dermed erstattet dem med (flere) dadler.

Jeg er egentlig heller ikke fan af dadler, og var meget spændt på denne opskrift. Men lad mig slå fast med det samme, at det er meget svært – næsten umuligt – at smage dadlerne. Jeg er faktisk kæmpe fan af de fantastiske stykker knas, som man får ud af opskriften. De skal helt sikkert laves igen i december til julehyggen med familie og venner. De bliver min juleknas uden tilsat sukker.

De er ikke uden sukker, for der er jo frugtsukker i dadlerne. Og er der mon også sukker i den mørke chokolade? Men de er i hvert fald sundere end det meste andet juleslik, som jeg ellers ikke ville kunne holde fingrene fra.

Juleknas uden tilsat sukker

INGREDIENSER

Bund:

125 g mandler

4-6 friske dadler

“Karamel”:

8 friske dadler

1 spsk kokosolie

1 spsk kogende vand

1 drys vaniljepulver

Topping:
1 håndfuld saltede peanut

100 g mørk chokolade, min. 70%

Fremgangsmåde

Kør mandlerne til en fin konsistens i ca 1 min. i en minihakker eller lignende. Sæt mandlerne til side, og kør dadlerne til en ensartet masse. Tilsæt mandlerne igen, og kør dem sammen til en ensartet masse. Rul massen ud mellem 2 stykker bagepapir, og rul det ud i en firkant med 1 cm tykkelse. Det passer med en brødform.

Kør dadler, kokosolie, vanilje og vand sammen til det har en ensartet karamelagtig masse. Smør ‘karamellen’  ud over bunden og drys med hakkede peanuts, og smeltet chokolade.
Lad massen køle af, og skær den ud i passende stykker. Skal opbevares på køl. Kan sagtens fryses. Jeg har mine liggende i fryseren. Så kan jeg tage et stykke når jeg trænger;-)

Endnu en LCHF pizza

14.11.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Opskrifter

img_0351

Jeg har efterhånden afprøvet min del af LCHF pizza opskrifter. Jeg har selvfølgelig lavet den klassiske LCHF pizza med blomkålsbund. Jeg har afprøvet en med bund af spidskål. Jeg har  bagt en med bund af æg og flødeost. Og nu har jeg afprøvet en LCHF pizza med ostebund.

Sidste nævnte er nok den, der bliver sprødest. Men den har også en meget markant smag. Det har blomkål og spidskål selvfølgelig også, men her forventer man det også. Den mest smagsneutrale er nok flødeost-varianten. Den har også den mest dej-agtige konsistens. En italiensk pizza bliver det dog aldrig, men det er en super god LCHF pizza. Opskriften smider man dog ikke bare sammen, da æggehvider og -blommer skal piskes hver for sig. Så det tager lidt tid, og man får svinet 2 skåle til.

Oste-pizzaen herunder er dog den mest nemme og hurtige at gå til. Så når resten af familien kører til pizzamanden, så laver du din egen bund imens. Det er virkelig ikke særligt kompliceret, og kræver intet stort udstyr a la foodprocessor eller lignende.

lchfpizza_lchf

LCHF pizza med ostebund

Ingredienser til 1 pizza på størrelse med en middagstallerken
2 æg
75 f revet ost (jeg brugte mozzarella og rød cheddar)
2 tsk Pofiber
1 tsk oregano
1 knivspids salt

Fremgangsmåde
Æg og ost blandes. Resten tilsættes og røres godt rundt. Blandingen bredes ud på en plade med bagepapir. Den “hæver” lidt, så lav den så flad som muligt – dog uden huller. Bag den ved 200 grader i 15-20 minutter indtil den er gylden. Tag ud, og fyld den med dine yndlingsting. Jeg har brugt pepperoni og frisk mozzarella. Bag yderligere 10 minutter til fyldet er færdigt.

LCHF risteboller

09.10.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

img_9692.jpg

img_9693.jpg

Der er ikke noget bedre end nybagte (hvede)boller! I sær ikke på denne årstid, hvor jeg flere gange om ugen mest af alt har lyst til at krølle mig sammen på sofaen med blødt bagværk og varm kakao.

Sidste søndag bagte jeg både bamseboller og gulerodsbrud. Og selvom min krop reagerer på dem med det samme, så kunne jeg ikke holde mig fra dem. Jeg hader at sådant bagværk får min mave til at spile sig op med det samme. Så… denne weekend har jeg prøvet de meget omtalte LCHF risteboller.

Bollerne er super nemme at lave. Der kræves ikke nogle ingredienser, som en LCHF’er ikke har i sit skab. Og så er de hurtige at lave. Der går kun 5 minutter fra tanken om en blød bolle begynder, til man kan sætte tænderne i en lun en af slagsen.

LCHF risteboller, 1 stk.

Ingredienser
1 spsk smør
1 æg
1 spsk sødmælk
2 spsk mandelmel
2 spsk sesamfrø
1/2 dl pofiber
1/2 tsk bagepulver
1/4 tsk salt

Fremgangsmåde
Smelt smørret i mikroovnen i en skål. Tilsæt de resterende ingredienser direkte i samme skål og rør det hele godt sammen.

Form til en bollelignende form i bunden af skålen og bag i mikroovnen ved højeste effekt i 2-3 minutter. Prøv dig lidt frem, da ovne er forskellige, og du endeligt ikke vil risikere, at den får for meget.

Spis den med det samme, og rist den for at få den sprøde overflade.

Hokkaido fritter med parmesan

20.09.2016 af: Tine Kategori: Mad, Opskrifter

Nu er hokkaidogræskarrene endelig begyndt at komme frem i butikkerne! Jeg elsker hokkaido, og fortærer dem gerne flere gange om ugen hen over efteråret. De giver en sindssyg god smag i suppe, men egner dig også perfekt til at lave fritter af.

Bagt græskar får en meget intens smag, så der må gerne komme smæk på smagen. Jeg er især vild med hvidløg, timian eller rosmarin, og disse med parmesan. Men det er egentlig kun fantasien, der sætter grænser. Tror også de ville være gode med lidt chili på.
Fritterne bliver dejligt sprøde uden på, og bløde inden i. Jeg er vild med den kombination, og selvom min mand ikke er den store fan af hokkaido, så åd han faktisk løs. Varianten med parmesan var klart hans favorit. Fritterne blev på en eller anden måde også lidt mere sprøde, da parmesanen nærmest virker som panering.

Hokkaido-fritter, 2 voksne + 2 børn

Ingredienser
1 hokkaidogræskar

2 stk. revet hvidløg

1 håndfuld revet parmesan

Olivenolie

Salt og peber

Fremgangsmåde – sådan laver du hokkaido fritter
Skræl græskarret. Skær det over på midten og skrab det fri for kerner. Skær skiver i ca. 1 cm’s tykkelse. Læg dem i en pose og vend i olivenolie, revet hvidløg eller parmesan. Giv dem en omgang groft salt og peber, og bag dem 30-35 minutter i ovnen ved 200 grader. Vend dem af og til, men pas på med ikke at ødelægge dem.

LCHF Snickers

14.09.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

lchf_snickers_lowcarbhighfat_thespacebetween

Jeg er egentlig på streng kostplan i forbindelse med mit bootcamp forløb hos Karina B. Men jeg har altså svært ved at holde mig fra de søde sager. Jeg er simpelthen så sliksulten om aftenen, at jeg nærmest ripper skabene for ungernes slik! Så nu må jeg igen i gang med at lave nogle sunde(re) alternativer til lakridspiberne. Lakrids er helt klart min store last. Men jeg kan også godt li’ chokolade. Mælkechokolade siger mig ikke så meget. Men god mørk chokolade elsker jeg. Og så elsker jeg nødder. Så det er blevet til en omgang LCHF snickers.

Man skal dog ikke bare guffe løs af de små lækkerheder. For der er masser af kalorier i dem. Men 1 stykke en gang i mellem skader ikke;-)

Disse LCHF snickers ser ikke ud til at være med mørk chokolade. Men det er de altså. Det må være lyset der snyder lidt. Den mørke chokolade køber jeg oftest i Rema eller Netto, da de har gode varianter med højt kakaoindhold. Nogle varianter kan godt være ret bitre, så det er bare med at finde ens favorit inden man køber sig fattig i det.

LCHF snickers er ufatteligt lette at lave. Hak. Bland sammen. Overtræk med chokolade. Vupti dupti. Ingredienserne kan fås de fleste steder. Sukrin Gold er nok det mest besværlige. Men så brug kokossukker. Det kan fås i de fleste supermarkeder nu. Det samme gælder kokosolien. Jeg bruger begge varianter fra Urtekram, og købet det faktisk i Søstrene Grene. Her koster det nærmest ingenting. Det samme gælder peanutbutteren. Det er også Urtekram fra Søstrene Grene.

LCHF Snickers, ca. 15 stk.

Ingredienser
1 dl saltede peanuts
1 dl usaltede nødder (jeg brugte cashew nødder)
200 g crunchy peanutbutter uden tilsat sukker
25 g smør
2 tsk. Sukrin Gold (eller kokossukker)
1 knsp. vaniljepulver
200 g mørk chokolade 70-85 %
1 spsk. kokosolie

Fremgangsmåde – sådan laver du LCHF snickers
Start med at hakke nødderne groft. Smelt peanutbutter i en kasserolle, tilsæt smør, de hakkede nødder, Sukrin Gold og vanilje, og bland det godt sammen.

Beklæd en sandkageform med husholdningsfilm, kom blandingen i formen (eller put den i små muffinsforme, som jeg gjorde) og sæt den på frost i cirka 2 timer, eller til den er fast nok til at skære i.

Skær den frosne masse i ønskede stykker. Smelt chokoladen i vandbad sammen med kokosolien. Dyp forsigtigt stykkerne i den smeltede chokolade ved hjælp af to gafler. Læg dem efterhånden på et fad med bagepapir, og lad dem afkøle i køleskabet inden servering.

Opbevar dem i køleskabet, eller i fryseren. Jeg havde mine i fryseren, og det var nærmest som at spise en lille snickers is hver gang. Ikke dårligt!

Side 2 af 181234510Sidste »

Følg via bloglovin

Follow

Følg via email

Follow

@tinethespacebetween

Kategorier